Brownie cheesecake ontbijttaartje

Brownie cheesecake ontbijttaartje

Glutenvrije brownie en vanille cheesecake als klein ontbijttaartje met verse aardbeien en cacao nibs

Ontbijten met cheesecake en brownie

Glutenvrije brownie bodem met een vanille cheesecake als klein ontbijttaartje. Gemaakt met verse aardbeien en cacao nibs om het helemaal af te maken. Een echt taartje als ontbijt!

Dit kleine taartje heb ik een soort van nagemaakt van deze brownie cheesecake die al heel lang op mijn blog staat. Een van de eerste taarten en cheesecake die ik glutenvrij maakte op bestelling! Gelukkig viel de taart goed in de smaak en ik geef ze geen ongelijk! Want de combi van chocolade, vanille en aardbeien is ook gewoon super..!

Maar ja, ik maak niet elke week voor mijzelf zo’n grote taart of een zelfgebakken brownie… Dus als je gek op taart bent net als ik ga je op zoek naar een meer gangbare optie. En daar komen dan voor mij de ontbijt taartjes om de hoek kijken. Want een glutenvrij ontbijttaartje met chocolade, vanille en aardbei leek mij wel wat!

Brownie cheesecake ontbijttaartje

In de bodem gebruik ik boekweitmeel, cacao poeder, green sweet brown en cacao nibs. Als cheesecake laag nam ik lactosevrije vanille yoghurt, arrowoot en aardbeien. Dit zijn ingrediënten die allemaal als ontbijt kunnen en dus wel voor een lekker taartje moesten zorgen…

Gelukkig stelde dit kleine ontbijttaartje mij niet teleur en rolde er een heerlijk taartje uit de oven. Het moeilijkste was nog wachten totdat die opgestegen was in de koelkast.

Dit is een ontbijtje wat bij mij nog vaker op het menu zal staan! Maar ik denk dat die ook heel lekker zal smaken bij de koffie of als toetje. Vooral als je, net als ik, het taartje versierd met extra aardbeien en cacao nibs of stukjes chocolade!

Brownie cheesecake ontbijttaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, ontbijttaartjes
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

35

minutes

Springvorm 12 cm

Ingrediënten

  • Brownie bodem
  • 25 gr boekweitmeel

  • 5 gr cacao poeder

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1 tl green sweet brown of bruine suiker

  • 2 el ongezoete appelmoes

  • 1 el cacoa nibs

  • snufje zout

  • Cheesecake laag
  • 100 gr (lactosevrije) vanille yoghurt

  • 1 tl arrowoot/maïzena

  • 50 gr (diepvries)aardbeien

  • Toppings
  • Aardbeien

  • Cacao nibs/chocolade

  • Vers fruit

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je springvorm met bakpapier of vet deze goed in
  • Meng de ingrediënten voor de brownie goed door elkaar, tot je geen klontjes meer hebt, en schep in de springvorm. Verdeel het beslag met een natte lepel, gaat het plakken tegen, egaal over de bodem
  • Bak de brownie bodem 10 a 12 minuten in de voorverwarmde oven
  • Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en meng de vanille yoghurt met de arrowoot goed door elkaar
  • Verdeel de plakjes aardbei over de brownie bodem
  • Giet je yoghurt mengsel over de aardbeien en zet je springvorm samen met een bakje water, gaat het hele erge scheuren van de cheesecake tegen, in de oven
  • Bak je ontbijttaartje nog 20 a 25 minuten in de oven en laat afkoelen met de deur op een kier
  • Haal na 10 minuten het taartje uit de oven en laat volledig afkoelen buiten de oven en laat daarna nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
  • Versier je taartje met extra aardbeien, vers fruit en chocolade

Notities

  • Het ontbijttaartje blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in de koelkast als je je taartje goed afdekt

Bij mij scheurde het taartje wel wat maar dat doet niks af aan de smaak. En mocht je nou gewoon tegen gluten kunnen werkt elk ander meel ook. Net als de suiker vervanger kun je die ook vervangen voor bruine suiker. Maak het taartje vooral hoe jij deze lekker vind en wat goed voelt voor jou! Dat is het allerbelangrijkste…

Ps. ik ben benieuwd of jij dit ontbijttaartje of een van de andere ontbijttaartjes op mijn blog gaat maken. Laat je mij deze creatie zien? Vind ik erg leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En wist je dat ik al een ander ontbijttaartje met een brownie bodem online heb staan? Dat is dit taartje met een mango kwarktaart topping. Ook een erg fris taartje die super smaakt als ontbijt!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*