Chocolade fudge

Chocolade fudge

Homemade chocolade fudge volgens een makkelijk recept. Deze blokken fudge smaken beter dan degene uit de supermarkt omdat ze zelfgemaakt zijn!

Een lekkere traktatie om zelf te maken.

Maak zelf eens homemade chocolade fudge volgens dit makkelijke recept. Deze blokken fudge zijn echt heerlijk. En ze smaken nog veel beter omdat je ze zelf gemaakt hebt!

Nu ben ik geen grote chocolade eter of zoetekouw… maar dit maken vind ik wel heel leuk! En van de paar hapje die ik dan eet geniet ik ook echt! Ik vind dit zelf erg lekker en dat zegt echt iets. Want fudge uit de winkel moet je mij echt niet geven…

Chocolade fudge

Deze chocolade fudge is erg makkelijk te maken. Wat je eigenlijk doet ik gecondenseerde melk inkoken tot je een dikke stroop hebt. Dit giet je dan in een vorm en laat je afkoelen. Ondertussen smelt je chocolade en giet je dit over de onbekookte geconcentreerde melk. Daarna laat je alles opstijven in de koelkast en als laatste snijd je dit in stukjes.

Ik koos ervoor om twee smaken chocolade te combineren zodat je een leuke swirl kunt maken. Dit vind ik er altijd zo leuk uitzien en je hebt nog meer smaak in deze traktatie!

Deze fudge doet het ook heel leuk als cadeautje. Jij maakt de fudge, doet het in een leuk zakje en geeft het cadeau aan iemand! Ik weet zeker dat degene die het krijgt er heel blij mee is en heerlijk van zal smullen. En heb je nou bijvoorbeeld heel veel restjes van chocolade repen liggen, paaseitjes, chocolade letters of valentijns chocolade? Dit is het ideale recept om alles op te maken!

Dus stroop je mouwen op, zoek alle chocolade bij elkaar en ga lekker aan de slag!

Chocolade fudge

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet, Toetje
Servings

12

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • Fudge
  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 100 gr boter

  • 125 gr licht bruine suiker

  • 1 tl kaneel

  • 2 tl vanille aroma

  • Topping
  • 125 gr melk chocolade

  • 125 gr pure chocolade

Bereidingswijze

  • Giet het blikje gecondenseerde melk met de boter, aroma, kaneel en bruine suiker in een steelpan
  • Breng het geheel rustig, op laag vuur, aan de kook en blijf constant in de pan roeren
  • Zodra het geheel rustig aan het borrelen is blijf je nog ongeveer 10 minuten roeren terwijl de fudge indikt
  • Haal de fudge van het vuur en roer nog 5 minuten lang goed door
  • Bekleed ondertussen je ovenschaal met bakpapier
  • Wanneer de fudge goed is ingedikt schep je dit voorzichtig in de ovenschaal en laat je de fudge voor minimaal 5 uur opstijven
  • Zodra de fudge stevig is begin je met de chocolade au bain marie of in de magnetron te smelten
  • Giet de gesmolten chocolade over de fudge en laat de chocolade uitharden
  • Snijd de fudge in blokjes en bewaar ze koel en afgesloten

P.s. ik ben benieuwd of jij deze fudge of een van mijn andere zoete recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. Hi Melissa!
    Dit leek me een heel lekker recept en ik had nog een blikje gecondenseerde melk liggen, dus ik ben meteen aan de slag gegaan. Ik denk dat ik het niet lang genoeg heb laten indikken in de pan, want het is uiteindelijk meer een soort dikke stroop geworden dan fudge. Ik heb het wel 5,5 uur in de koelkast gezet. De smaak is heerlijk! Het doet me denken aan stroopwafel 🙂

    • Hoi, wat leuk om te horen en fijn dat die alsnog goed smaakte. Je moet hem idd heel lang koken, maar zo hard als de winkel krijg ik hem ook niet hoor! Fijne avond:)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*