Vegan spinazie pancakes

Vegan spinazie pancakes

Fluffy vegan spinazie pancakes om mee te ontbijten! Een glutenvrij ontbijtje met verstopte groente waardoor de pancakes mooi groen kleuren.

Groene super pancakes!

Bak zelf, binnen een handomdraai deze vegan spinazie pancakes. Super fluffy en mooi groen door de verstopte spinazie. Glutenvrij, ei vrij en lactosevrij te maken. En geloof mij maar als ik zeg dat je de spinazie absoluut niet proeft!

Zelf bak ik regelmatig een stapel pancakes en ik heb hier ook al meerdere recepten van op mijn blog staan. Verder kies ik steeds vaker voor wat extra groente bij mijn ontbijt. Je kunt groente op zoveel manieren verwerken in de meest lekkere recepten. De spinazie in deze pancakes proef je niet, en toch krijg je in de ochtend gelijk een al lading groente binnen. Lekker ontbijten met een super gezond ontbijtje!

Dit recept is voor twee porties pancakes. Ideaal voor door de weeks. Bak één ochtend een stapel pancakes en geniet er twee dagen van. Je kunt de pancakes goed bewaren in de koelkast of invriezen. Bak ze de volgende ochtend even op in de pan of magnetron maar ook koud zijn ze lekker. Serveer er jouw favoriete toppings bij, zoals yoghurt, honing of maple syrup, vers en gedroogd fruit en wat extra granola, om het feest helemaal compleet te maken!

Het recept is makkelijk te maken en zo klaar. Het lekkerste zijn ze als je het beslag even in de koelkast zet. Hierdoor krijg je super fluffy pancakes. Geef er je eigen draai aan met de lekkerste toppings en geniet van je gezonde power pancakes! Gegarandeerd succes op de vroege ochtend.

Vegan spinazie pancakes

Vegan spinazie pancakes

Fluffy vegan spinazie pancakes om mee te ontbijten! Een glutenvrij ontbijtje met verstopte groente waardoor de pancakes mooi groen kleuren.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Wachttijd 30 min
Totale tijd 55 min
Gang Ontbijt, pancakes
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 75 gram rijstmeel
  • 150 gram (kokos)yoghurt
  • 1/2 banaan rijp
  • 100 gram spinazie
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el maple syrup optinoneel
  • 1 tl anijs poeder optioneel

Instructies
 

  • Snijd de banaan in plakjes en pureer dit samen met de yoghurt en spinazie tot een glad beslag.
  • Schep hier het meel, bakpoeder, specerijen en eventueel de maple syrup doorheen totdat je geen klontjes meer hebt. Zet je beslag voor minimaal een half uurtje in de koelkast.
  • Verhit daarna een pan op het vuur zonder vet en laat deze pan goed heet worden. Draai het vuur daarna naar middel hoog en schep 3 a 4 kleine hoopjes beslag in de pan. Probeer na 2 a 3 minuten voorzichtig de pancakes om te draaien en bak dan de andere kant nog voor ongeveer 1 minuut. Ga zo door tot al je beslag op is.
  • Serveer je pancakes met jou favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

Ik kocht mijn rijstmeel bij DeNotenshop.
Trefwoord banaan, glutenvrij, groente in je ontbijt, lactose vrij, ontbijt, pancakes, pannekoeken, rijstmeel, spinazie, vegan

P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes of een van mijn andere ontbijt recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Vegan spinazie pancakes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept