Vegan spinazie pancakes

Vegan spinazie pancakes

Fluffy vegan spinazie pancakes om mee te ontbijten! Een glutenvrij ontbijtje met verstopte groente waardoor de pancakes mooi groen kleuren.

Groene super pancakes!

Bak zelf, binnen een handomdraai deze vegan spinazie pancakes. Super fluffy en mooi groen door de verstopte spinazie. Glutenvrij, ei vrij en lactosevrij te maken. En geloof mij maar als ik zeg dat je de spinazie absoluut niet proeft!

Vegan spinazie pancakes

Zelf bak ik regelmatig een stapel pancakes en ik heb hier ook al meerdere recepten van op mijn blog staan. Ook kies ik steeds vaker voor wat extra groente bij mijn ontbijt. Je kunt groente op zoveel manieren verwerken in de meest verrassende recepten. De spinazie in deze pancakes proef je niet, en toch krijg je in de ochtend gelijk een lading groente binnen.

Dit recept is voor twee porties pancakes. Ideaal voor door de weeks. Bak één ochtend een stapel pancakes en geniet er twee dagen van. Je kunt de pancakes goed bewaren in de koelkast en invriezen. Bak ze de volgende ochtend even op of eet ze koud. Serveer er jouw favoriete toppings bij, zoals yoghurt, honing of stroop, vers fruit en gedroogd fruit en wat extra granola, om het feest helemaal compleet te maken!

Het recept is makkelijk te maken en zo klaar. Geef er je eigen draai aan met de lekkerste toppings en geniet van je gezonde power pancakes!

Vegan spinazie pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 75 gr rijstmeel

  • 150 gr kokosyoghurt/(lactosevrije)yoghurt

  • 1/2 banaan

  • 3 flinke handen spinazie (ongeveer 100 gr)

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

  • Optioneel 1 tl anijs en honing naar smaak

  • Toppings
  • vers/gedroogd fruit

  • granola

  • honing en kwark

Bereidingswijze

  • Snijd de banaan in plakjes en pureer dit samen met de yoghurt en spinazie tot een glad beslag.
  • Schep hier het meel, bakpoeder, specerijen en eventueel de honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt. Zet je beslag voor minimaal een half uurtje in de koelkast.
  • Verhit daarna een pan op het vuur zonder vet en laat deze pan goed heet worden. Draai het vuur daarna naar middel hoog en schep 3 a 4 kleine hoopjes beslag in de pan. Probeer na 2 a 3 minuten voorzichtig de pancakes om te draaien en bak dan de andere kant nog voor ongeveer 1 minuut. Ga zo door tot al je beslag op is
  • Serveer je pancakes met jou favoriete toppings en geniet ervan!

P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes of een van mijn andere ontbijt recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *