Cinnamon roll wentelteefjes

Cinnamon roll wentelteefjes

Glutenvrije cinnamon roll wentelteefjes. Een heerlijk, makkelijk en feestelijk ontbijtje om je dag mee te beginnen!

Cinnamon rolls maar dan anders!

Cinnamon roll wentelteefjes voor de brunch tafel! Makkelijk te maken, lekker van smaak en heel erg feestelijk. Ideaal om oud brood mee op te maken en toch een fancy ontbijt te hebben. Extra lekker met echt cinnamon rolls glazuur!

Eigenlijk maak ik veel te weinig wentelteefjes, terwijl het zo simpel is. Je kunt zo ook zo fancy en lekker maken als je zelf wilt. Dit keer koos ik ervoor om ze voor de paastafel te maken. Hiervoor wou ik ze extra speciaal hebben en maakte ik er een zoete variant van. Met bruine suiker en een poedersuiker glazuur. Niet heel gezond, maar voor een keertje zeker lekker!

De paastafel voor de brunch maakte ik super mooi op met het Lily & Lotus servies van Pip Studio. Ze hadden gevraagd of ik met hun servies weer iets moois kon maken en zulke dingen laat ik mij geen twee keer zeggen. Het paarse servies staat heel feestelijk en toch ook een beetje klassiek. Ik vind dat mooi servies je eten er nog lekkerder uit laat zien! Kijk ook maar eens naar deze bananenbrood ontbijttaartjes of deze spicy mango bowl!

Cinnamon roll wentelteefjes

Maar terug naar het recept van deze cinnamon roll wentelteefjes. Het recept is super makkelijk. Je klopt een eitje los met wat melk, voegt kaneel en suiker toe en een beetje vanille en mengt dit goed door elkaar. Vervolgens verhit je wat boter in een koekenpan en dompel je het sneetje brood in het mengsel. Je bakt je brood in de pan totdat je brood mooi goudbruin kleurt. Ondertussen maak je het glazuur klaar en serveer je alles samen op een mooi bord. Beetje vers fruit erbij en wat nootjes en klaar is je fancy brunch recept.

Ik ben er gek op en het is een super manier om oud brood op te maken! Ga jij het een keer proberen!?

Ben je nog op zoek naar andere wentelteefjes recepten? Maak dan eens deze vegan variant of deze variant met rozijnenbrood!

Eet smakelijk!

Cinnamon roll wentelteefjes

Cinnamon roll wentelteefjes

Glutenvrije cinnamon roll wentelteefjes. Een heerlijk, makkelijk en feestelijk ontbijtje om je dag mee te beginnen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 glutenvrije/zuurdesemboterhammen
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 el bruine/kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille
  • Snufje zout

Topping:

  • 3 el poedersuiker*
  • 1 tl amandelmelk
  • Nootjes
  • Vers fruit

Instructies
 

  • Snij 6 plakken (glutenvrij zuurdesem) brood.
  • Breek het ei in een diep bord en kluts deze samen met de overige ingrediënten goed door elkaar.
  • Verhit een koekenpan met een klontje boter op middelhoog vuur.
  • Dip een boterham in het beslag en laat eventjes intrekken.
  • Bak je wentelteefje in de pan totdat die mooi goudbruin kleurt, keer regelmatig zodat deze niet kan aanbranden.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met de melk.
  • Serveer met het glazuur, vers fruit en nootjes.

Notities

*Je kunt ook ahorn siroop gebruiken.
Dit recept is in samenwerking met Pip Studio.
Trefwoord brood, brunch, chocolade, cinnamon rolls, fruit, glutenvrij, kaneel, ontbijt, pasen, wentelteefjes, zuurdesem

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit makkelijke brunch recept vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan het makkelijkste op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien!

Kijk hier naar al mijn andere ontbijt recepten?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Cinnamon roll wentelteefjes

Reacties zijn gesloten.