Romige doperwten hummus met soja saus en pinda’s. Een heerlijke groene en gezonde spread voor op brood op bij de borrel!
Super groene groente spread
Maak zelf een romige doperwten hummus. Een super groene spread met soja saus, pinda’s en edelgistvlokken. Deze spread is niet alleen erg lekker op de boterham maar ook heerlijk als dip voor de borrelplank. Makkelijk te maken en vooral heel erg lekker.
Ik maak graag mijn eigen spreads en dips. Het is zoveel makkelijker dan het er altijd uitziet. Je gooit gewoon wat ingrediënten die jouw lekker lijken bij elkaar, even fijnmalen en je bent klaar! Dit keer ging ik voor doperwten en kikkererwten en maakte ik weer een nieuw soort hummus recept.
Deze hummus lijkt wel wat op de klassieke hummus omdat ik tahin en knoflook als smaakmakers gebruikte. Maar hij smaakt toch echt heel anders. Doperwten hebben nou niet heel veel smaak en daarom bracht ik deze hummus met edelgistvlokken, pinda’s, rucola en soja saus op smaak.
Deze spread doet het heel goed op een boterham. Vooral als je de glutenvrije boterham even roostert en die lekker knapperig wordt. Garneer je boterham met spread daarna met rucola en wat knapperige pinda’s en voor wat extra pit met chili flaxes. Eet er nog wat rauwkost en een appeltje bij en je lunch is compleet.
Maar mocht je nou denken ik vind dit helemaal niks op brood, serveer hem dan op de borrelplank. Zo krijg je meteen lekker veel groente binnen terwijl je toch geniet voor wat lekkers. Want dippen met groente in deze spread is een top idee, maar met wat chippies of crackers is die ook super.
Ga lekker zelf aan de slag en geniet ervan!
Doperwten hummus
Ingrediënten
- 100 gram kikkererwten gekookt
- 75 gram doperwten diepvries
- 50 gram pinda's
- 1 grote hand rucola
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tahin
- 1/2 citroen sap
- 2 el edelgistvlokken
- 2 el soja saus
- 2 a 3 el water
- zout/peper/chili flaxes naar smaak
Instructies
- Kook de doperwten volgens de verpakking gaar en spoel daarna goed af onder koud water.
- Rooster de pinda's in een droge koekenpan en laat goed afkoelen.
- Spoel de kikkererwten af, pers de teentjes knoflook uit en pers de citroen uit.
- Maal de kikkererwten, doperwten, knoflook, tahin, citroensap, edelgistvlokken, soja saus en 35 gram pinda's fijn in een keukenmachine. Voeg het water toe totdat je een romige spread hebt die niet te stevig of te waterig is. Proef de hummus en breng op smaak met zout, peper en chili flaxes.
- Hak de overige pinda's fijn en garneer de hummus met de pinda's en chili flaxes.
Notities
P.s. ga jij deze spread of deze andere groene spread maken? Laat je mij dit dan weten? Kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik echt heel leuk! En hier vind je nog veel meer spreads.