Goed gevulde geroosterde broccoli salade met blauwe bessen, avocado, geitenkaas en amandelen in combinatie met een spicy glutenvrij broodje.
Een salade vol vitamines!
Het is misschien niet de meest snelle salade maar zo lekker! Een geroosterde broccoli salade met zoete blauwe bessen, zoute geitenkaas, zachte avocado en knapperige amandelen. Deze salade heeft alle structuren en dat maakt hem zo lekker. Geserveerd met een simpele dressing van citroen en olie en een spicy broodje met gezouten boter.
Ik heb echt genoten van deze salade. Door de broccoli echt goed te roosteren krijgt die zo’n andere smaak. Het lijkt bijna een beetje op een chipje. En dan in combinatie met allemaal lekkere verse ingrediënten is dit een heerlijk contrast.
Om de salade wat vullender en nog voedzamer te krijgen bakte ik er een glutenvrij broodje bij af. Deze sneed ik eerst in plakjes, besmeerde ik met boter, knoflook en wat chili flaxes. Daarna plakte ik de plakjes weer aan elkaar en bakte ik het broodje af. Dit deed ik ook in dit recept en zorgt voor zoveel meer smaak!
Zelf ga ik deze salade zeker vaker maken! Want het is dan wel iets meer werk dan een standaard salade, maar hij smaakt echt zo goed. En eigenlijk doen de oven bijna al het werk verder!
Geroosterde broccoli salade
Course: salade2
servings15
minutes40
minutesIngrediënten
- Salade
500 gr broccoli
1/2 citroen sap + rasp
Zeezout
2 el olijfolie
3 handjes rucola
100 gr blauwe bessen
40 gr amandelen
5 zongedroogde tomaten
1/2 avocado
- Dressing
1 1/2 el citroensap
2 el avocado/olijfolie
zout/peper
- Broodjes
2 afbak broodjes
(plantaardige)gezouten boter naar smaak
1 teentje knoflook
chili flaxes naar smaak
Bereidingswijze
- Salade
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de broccoli in roosjes, meng met de olijfolie en bak voor 20 minuten in de oven.
- Meng na 20 minuten de broccoli met het citroen sap, rasp en naar smaak met zout en peper. Bak nu voor ongeveer 15 minuten tot ze aan de randjes beginnen te blakeren en zacht van structuur zijn.
- Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen tot een dressing. Zet tot gebruik aan de kant.
- Snijd de avocado en zongedroogde tomaat in stukjes.
- Schep de gesneden groente, amandelen, geitenkaas en rucola door de geroosterde salade en serveer met de dressing.
- Spicy broodje
- Verwarm de oven voor zoals op de verpakking aangegeven staat (kan waarschijnlijk ook gewoon bij de broccoli in de oven)
- Meng de boter met de knoflook en chili flaxes.
- Snijd de broodjes in plakjes en besmeer elk plakje met een laagje spicy boter. Plak de plakjes weer aan elkaar en bak af volgens de verpakking.
P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade met zo lekker vind als ik. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk! En kijk ook eens hier naar nog veel meer salade inspiratie!
Pingback: Gezond en gevarieerd lunchen • lislovescooking