Glutenvrij en lactose vrij pindakaas kwarkbrood. Een heerlijk brood dat makkelijk te maken is, ideaal te mealpreppen en naar pindakaas smaakt!
Dit brood wil je!
Maak zelf dit makkelijke, glutenvrije en lactose vrije pindakaas kwarkbrood. Binnen een uurtje rolt dit brood uit jouw oven en kan je genieten. Gemaakt met pure ingrediënten, in één bowl en met lekker veel pindakaas!
Ik ben gek op pindakaas en kan niet snappen dat ik het vroeger niet lustte. Ik moet dan wel eerlijk zeggen dat ik vooral de 100% pindakaas lekker vindt en het ideaal vindt dat je hier zoveel kanten mee op kan. Tegenwoordig maak ik heel graag dadel bonbons met pindakaas, deze bliss balls, gewoon een rijstwafel met pindakaas en hagelslag en sinds kort ook glutenvrij pindakaas kwarkbrood.
Dit brood is gemaakt met alleen maar pure ingrediënten. Ik ging voor een variatie aan glutenvrije melen, lactose vrije kwark, amandelmelk en eieren. Vervolgens voegde ik 75 gram pindakaas toe en wat baking soda en appelazijn voor luchtigheid. Het beslag is te maken in één bowl en je kan zelf de meelsoorten toevoegen die jij fijn vindt.
Het brood smaakt in de verte een beetje naar pindakaas en dat vindt ik fijn. Zo kan je kiezen hoe je het brood belegd zonder dat de smaak van het brood teveel overheerst. Ik smeerde er een extra laagje pindakaas op, wat verse aardbeien en wat granola. Maar banaan en chocolade is ook top en cottage cheese met kaneel ook! Kies vooral wat je lekker vindt.
Ben je nog op zoek naar andere glutenvrije brood recepten? Kijk dan eens naar dit kwark brood of dit kleine kwarkbrood met dadels en geitenkaas. Beide ook erg lekker!
Ga lekker zelf aan de bak en geniet van jouw homemade brood.
Glutenvrij pindakaas kwarkbrood
Ingrediënten
- 100 gram sorghum/havermeel
- 100 gram rijst/haver/boekweitmeel
- 200 gram (lactose vrije)kwark
- 25 gram (amandel)melk
- 3 eieren
- 75 gram pindakaas
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
Instructies
- Verwarm je oven voor tot 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Kluts de eieren los en roer daar de kwark, de melk en de pindakaas doorheen.
- Schep vervolgens het meel en het bakpoeder doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
- Los de baking soda op in de appelazijn en schep dit als laatste door je beslag.
- Schep je beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Voeg eventueel nog wat havermout vlokken toe als topping.
- Bak je brood voor 40 a 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt en geniet ervan!
P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit brood vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Kijk hier ook eens naar al mijn brood recepten.