Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

Gezonde glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem discard. Een heerlijk tussendoortje of voedzaam ontbijt!

Een voedzame en gezond recept om je overgebleven zuurdesem discard voor te gebruiken.

Bak snel en gemakkelijk deze glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem. Een voedzaam en gezond recept om je glutenvrije zuurdesem discard om te toveren tot iets lekkers! Dit gemakkelijke recept zorgt ervoor dat je binnen no-time gezonde bananenbrood muffins de oven uit tovert die je kan aanpassen naar jou eigen smaak.

Nou hoor ik je denken, wat is een glutenvrije zuurdesem discard en waarom heb ik dat over? Zuurdesem discard is het overschot dat je hebt als je een glutenvrije zuurdesem starter hebt. Een zuurdesem starter voed je elke dag, maar om de inhoud van de pot niet te groot te laten worden haal je er elke dag een hoeveelheid uit. Er is niks mis met het beslag wat je uit de pot schept, maar de hoeveelheid wordt dan niet meer handelbaar. Alleen de discard weggooien vind ik echt zonde, want er is niks mis mee en heel goed te hergebruiken.

Daarom ging ik aan de slag om lekkere recepten te maken met de discard. Het aller eerste recept wat ik ging proberen waren gezonde bananenbrood muffins. Dit zijn muffins die gezond zijn, lekker van smaak, ideaal bij het ontbijt of als tussendoortje en goed zijn in te vriezen. Zo kun je op een makkelijke en gezonde manier je discard opmaken.

Hoe actiever en ouder jou starter discard is, hoe luchtiger je muffins zullen worden. Maar als je discard al één of twee dagen in de koelkast staat kun je er ook nog prima mee bakken. De rijpe bananen in dit recept zorgen voor de zoete smaak en het bakpoeder en baking soda voor dat extra beetje luchtigheid.

Verder kun je lekker variëren met de smaak van de muffins. Voeg nootjes toe of juist lekkere stukjes chocolade of rozijnen. Voeg een theelepel cacaopoeder toe of wat extra kaneel. Een scheutje honing voor een zoetere smaak of juist weer wat vanille voor een meer klassieke smaak. Het kan allemaal en zo krijg jij de lekkerste muffins.

Mocht je nou geen zuurdesem discard hebben dan heb ik gelukkig ook nog een paar andere recepten voor glutenvrije muffins. Wat dacht je bijvoorbeeld van glutenvrije gevulde havermout muffins of gezonde chocolade muffins? Deze zijn ook echt een aanrader om te maken!

Dus stroop je mouwen op, zet de oven aan en tover wat lekkers uit jou oven!

Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

Gezonde glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem discard. Een heerlijk tussendoortje of voedzaam ontbijt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6 muffins

Ingrediënten
  

  • 150 gram glutenvrije zuurdesem discard
  • 2 bananen rijp
  • 1 ei
  • 100 gram rijstmeel
  • 35 gram (lactose vrije) yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 1/2 el honing
  • 50 a 75 gram nootjes/chocolade/rozijnen
  • 1 tl baking soda + scheutje appelazijn voor extra luchtigheid

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar.
  • Prak de bananen en roer het ei los.
  • Meng de banaan en ei met het rijstmeel, zuurdesem discard, yoghurt, bakpoeder, honing en de kaneel totdat je geen meel klontjes meer hebt.
  • Schep de grof gehakte nootjes/chocolade/rozijnen of wat jij ook lekker vind door het beslag.
  • Los als laatste de baking soda op in het appelazijn en roer deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormjes en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven gaar.
  • Eet smakelijk!

Notities

Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen!
Trefwoord gezond, glutenvrij, glutenvrije zuurdesem, muffins, ontbijt, tussendoortje, zuurdesem, zuuredesem discard

P.s. ik ben benieuwd of jij deze discard muffins of één van mijn andere ‘gewone’ muffins gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik super om te horen! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op je Pinterest borden!
Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem

4 Comments

  1. Hoi!

    Wanneer voeg je het zuurdesem toe?

  2. De muffins met discart zijn zo ontzettend lekker!!!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*