Glutenvrije granola pancakes

Glutenvrije granola pancakes

Glutenvrije granola pancakes als ontbijt! Heerlijke pancakes gemaakt van havermeel, banaan, ei en knapperige granola die zo op tafel staan.

Wie is er nog meer zo gek op pancakes?

Ontbijt met glutenvrije granola pancakes gemaakt van havermeel, banaan, ei en granola. De granola zorgt voor een lekkere bite terwijl de banaan de pannenkoeken lekker zoet maakt. Niet moeilijk om te maken, ideaal te mealpreppen maar vooral heel lekker!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een pancake recept deelde, dus daarom ben ik weer hier met een heerlijke pancake recept. Ik maakte dit keer pancakes gevuld met granola. Zelf serveer ik bijna al mijn ontbijtjes met granola, dus waarom deze niet door het beslag meenemen. Dit doe je ook met stukjes chocolade of blauwe bessen.

Zo gedacht en ook zo gedaan. En dit pakte gelukkig heel goed uit. Je proeft de granola niet extreem, maar de pancakes krijgen wel een lekkere bite. De banaan maakt de pannenkoeken lekker zoet en de eieren zorgen voor de nodige eiwitten. Gebruik glutenvrije havermeel en granola en je hebt een smakelijk glutenvrij ontbijt.

Ik vond deze stapel weer geslaagd. De helft opgegeten met natuurlijk wat lekkere extra toppings en daarna de rest ingevroren. Op de dag van opeten even ontdooien, wat vers fruit en yoghurt erbij en klaar is je ontbijt!

Geniet ervan!

Glutenvrije granola pancakes

Glutenvrije granola pancakes

Glutenvrijegranola pancakes als ontbijt! Heerlijke pancakes gemaakt van havermeel, banaan,ei en knapperige granola die zo op tafel staan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 25 gram granola*
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 banaan rijp
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Begin met het fijn prakken van de banaan en kluts hier de eieren doorheen.
  • Schep het havermeel, het bakpoeder, kaneel en de granola doorheen.
  • Verhit een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Schep daarna een hoopje beslag in de pan en bak de pancake goudbruin. Zodra je bubbeltjes aan de bovenkant ziet ontstaan en je spatel makkelijk onder de pancake schuift kan je de pancake omdraaien. Bak dan deze kant nog voor een minuutje mee. Ga zo door totdat al het beslag op is.
  • Serveer je pancakes met wat extra granola, je favoriete verse fruit, yoghurt eneventueel wat siroop of honing. Eet smakelijk!

Notities

*Ik gebruikte de paelo granola van OotGranola.
Trefwoord banaan, eieren, glutenvrij, granola, lactose vrij, ontbijt, ootgranola, pancakes, pannenkoeken, samenwerking

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze pancakes vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties onder deze post of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien! En kijk hier eens naar al mijn ontbijtjes.

Bewaar het recept op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*