Glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen. Voedzaam, makkelijk te maken en ideaal om te mealpreppen. Muffins waar je blij van wordt!
Voedzaam en lekker genieten.
Geniet in de ochtend van deze glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen. Ze zijn makkelijk om te maken, vol voedzame ingrediënten en ideaal om in te vriezen. Gemaakt van banaan, amandelpasta, havermout en sorghum meel. Volledig glutenvrij en lactose vrij!
Van een heerlijk baksel in de ochtend wordt ik blij. Zeker als deze ook nog voedzaam is en vol van smaak is. En dat zijn deze muffins! De amandelpasta in deze traktatie zorgt ervoor dat de muffins smeuïg worden, de banaan zorgt voor wat zoetigheid en de havermout en sorghum meel voor de smaak. Doe dan nog wat amandelen door het beslag en de muffin heeft een fijne bite.
Het fijne van dit recept is dat je de muffins ook heel goed kan invriezen. Dus maak ze wanneer je tijd hebt en ontdooi er een of twee wanneer je er trek in hebt. Ik eet ze graag met een smoothiebowl en wat extra amandelpasta of pindakaas bovenop.
Heb je nu geen sorghum meel in huis? Dat is geen enkel probleem. Ik gebruikte sorghum meel omdat ik in dit soort baksels de nootachtige smaak van deze meel lekker vind. Maar je kan ook prima gewoon havermeel gebruiken of speltmeel als je tegen gluten kan.
De ontbijtmuffins zijn volledig glutenvrij en lactose vrij te maken. Wil je ze nog wat extra smaak geven? Doe dan wat rozijnen, chocolade of cranberry’s door het beslag. Erg lekker!
Ik ben er gek op! Ga jij ze ook maken?
Glutenvrije ontbijtmuffins met amandelen
Ingrediënten
- 100 gram sorghummeel en/of glutenvrij havermeel
- 50 gram (glutenvrije)havermout
- 1 banaan rijp
- 2 eieren
- 20 ml (amandel)melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 50 gram amandelpasta/pindakaas
- 50 gram amandelen
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en het klaarzetten van 6 muffinvormpjes.
- Hak de amandelen grof.
- Meng alle ingrediënten, op de amandelen, baking soda en appelazijn na, goed door elkaar tot een glad beslag. Schep vervolgens hier de amandelen doorheen.
- Los nu de baking soda op in de appelazijn totdat het begint te bruisen. Dit zorgt voorextra luchtige cakejes. Meng dit nu door het beslag en verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
- Bak de muffins gaar en goudbruin in 20 minuten.
- Laat even afkoelen en geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben zoals altijd heel benieuwd wat jij van deze muffins vind. Laat je mij dit weten? Dat kan ik de reacties hieronder of tag mij op Instagram. Vind ik leuk!
Nog op zoek naar meer lekkere ontbijtjes? Kijk dan eens hier!