Italiaanse stijl shakshuka

Italiaanse stijl shakshuka

Makkelijke Italiaanse stijl shakshuka. Een heerlijke, gezonde comfortfood maaltijd met veel groente, feta kaas en pijnboompitten.

Lekker met knapperig brood en een goed glas drinken!

Dit is een recept voor een Italiaanse stijl shakshuka. Deze maaltijd is gezond, niet heel moeilijk te maken en heeft een hoog comfortfood gehalte. De saus is rijk gevuld en heerlijk op smaak gebracht met kruiden en de zoute feta maakt het gerecht helemaal af!

Nog niet zo lang ben ik bekend met shakshuka. Ik denk dat ik het vorig jaar voor het eerste maakte, maar sinds dien maak ik het regelmatig. Want een beetje variatie in je avondeten is altijd goed! Het is niet zo heel moeilijk, het vraagt alleen even wat geduld. Zelf ben ik nog een beetje zoekend en ontdekkend want ik stol mijn eieren vaak te veel. Al vind ik dit niet zo erg want ik houd ook meer van hard gekookte eieren dan zacht gekookte eieren.

Italiaanse stijl shakshuka

Maar hoe vaker je een recept maakt hoe beter je er in wordt! En daarom vond ik het nu wel een mooi moment om mijn shakshuka recept met jullie te gaan delen. Deze stijl shakshuka heb ik nu het vaakst gemaakt, en dat is mijn Italiaanse variant. Gevuld met een zelfgemaakte tomatensaus, paprika en champignons. Om dan het gerecht helemaal af te maken strooi ik er nog wat bassilicum, feta en pijnboompitten overheen!

Lekker met wat (glutenvrij)brood, pita broodjes of pizza reepjes erbij en een goed glas drinken. En hoe je dit eet? Dat is niet het makkelijkste, maar je moet gewoon lekker gaan dippen! Ik zeg eet smakelijk!

Italiaanse stijl shakshuka

Italiaanse stijl shakshuka

Makkelijke Italiaanse stijl shakshuka. Een heerlijke, gezonde comfortfood maaltijd met veel groente, feta kaas en pijnboompitten.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang dinner
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Shakshuka

  • 3 tomaten
  • 1 paprika rood
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje optioneel
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3 el tomatensaus*
  • 3 eieren
  • 25 ml water

Voor erbij

  • brood/pita brood/pizza bodem
  • feta kaas
  • basilicum
  • tomaatjes
  • pijnboompitten

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika en champignons in stukjes en snijd de tomaten fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Als de ui glazig is voeg je de champignons toe en bak je die voor een paar minuten mee.
  • Na een paar minuten voeg je de paprika toe bak je dit voor twee minuten mee.
  • Draai het vuur naar middelmatig en voeg de tomaten, kruiden, saus en water toe. Laat dit zachtjes pruttelen voor een minuut of 15 totdat je een dikke saus krijgt. Voeg eventueel wat water toe als je saus echt te dik is.
  • Als je een mooie saus hebt haal je het laurierblad eruit en maak je drie kuiltjes en breek je hier de eieren in. Zet je vuur tussen laag en middelhoog en laat de eieren stollen. Dit duurt tussen de 10 en 20 minuten, afhankelijk van hoe gestold jij je eieren wilt.
  • Bak/rooster ondertussen je brood, rooster de pijnboompitjes, verkruimel de feta kaas, hak de basilicum fijn en snijd wat tomaatjes in stukjes.
  • Serveer je shakshuka met het brood, de feta, pijnboompitjes, basilicum en tomaatjes. Geniet ervan!

Notities

Ik maakte dit recept voor de eerste foto’s met de courgette pizza bodems en tomaten saus van Magioni.
Trefwoord basillicum, brood, dinner, eieren, feta, Italiaans, pizza, samenwerking, shakshuka, vegetarisch

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept gaat maken of dat je liever kiest voor een gewone Italiaanse pasta. Laat je mij jouw creatie zien? Dat kun je doen door onder deze post een reactie achter te laten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Sla dit recept op op Pinterest.
Italiaanse stijl shakshuka

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*