Bananenbrood baked oats

Bananenbrood baked oats

Glutenvrije bananenbrood baked oats om de dag mee te starten! Een makkelijk te maken ontbijtje met een boel variatie mogelijkheden.

Bananenbrood maar dan net anders!

Start je dag met glutenvrije bananenbrood baked oats! Dit is een makkelijk te maken ontbijtje, ideaal om te mealpreppen en met een boel variatie mogelijkheden. Glutenvrij, vegan en heel erg lekker!

Ik vond het wel weer eens tijd om een gebakken havermout recept te delen! Zelf vind ik dat een hele fijne manier om je gewone bakje havermout of standaard ontbijt op te leuke. Het kost ook helemaal niet zoveel meer tijd dan je havermoutpap koken. En mijn tip is, voor als je in de ochtend net als ik echt geen tijd hebt, dit in de avond al te maken. Zo is die klaar als jij opstaat of bak hem als je onder de douche staat!

Bananenbrood baked oats

Het leuke aan dit recept is dat het één echt naar bananenbrood smaakt. En twee dat je er heerlijk mee kunt variëren. Dit keer koos ik voor blauwe bessen en framboos. Maar chocolade en kokos, blauwe bessen en pindakaas of rozijnen en nootjes lijken mij allemaal ook erg lekker!

Ik ga dit recept zeker vaker maken! Ben nu zelf ook wel heel benieuwd naar alle andere smaken. Ik zal mijn variaties hier dan ook zeker delen. Maar voor nu wens ik jullie veel bak plezier en een heel smakelijk ontbijtje! En kijk vooral ook eens hier als je meer glutenvrije ontbijt recepten zoekt.

Bananenbrood baked oats

Bananenbrood baked oats

Glutenvrije bananenbrood baked oats om de dag mee te starten! Een makkelijk te maken ontbijtje met een boel variatie mogelijkheden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 ontbijtjes

Ingrediënten
  

 • 1 banaan
 • 60 gram (glutenvrije) havermout
 • 100 gram (plantaardige/lactose vrije) kwark
 • 25 ml amandelmelk
 • 1 tl kaneel
 • 100 gram fruit diepvries
 • 1 el maple syrup optioneel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Prak de banaan fijn en roer deze door de kwark en eventueel de maple syrup.
 • Meng hier de havermout, amandelmelk en kaneel doorheen en schep als laatste het bevroren fruit door het beslag.
 • Verdeel het beslag over 2 ovenbestendige schaaltjes en bak je havermoutje in 25 a 30 minuten gaar.
 • Serveer warm of koud en met vers fruit en extra kwark.

Notities

Dit ontbijtje blijft 2 a 3 dagen lekker in de koelkast.
Trefwoord baked oats, banaan, bananenbrood, fruit, glutenvrij, havermout, lactose vrij, ontbijt, vegan

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje gaat maken! Laat je mij dit weten? Vind ik heel leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En volg je mij al op Pinterest?
Bananenbrood baked oats

2 Comments

 1. Hanne Hoefnagels

  Moet er geen amandel melk bij?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*