Zelfgemaakte krokante tofu schnitzels met gemalen cornflaxes en kruiden! Een lekker borrelhapje of krokante vleesvervanger bij de maaltijd.
Glutenvrije schnitzel die je zelf maakt
Dit is een zelfgemaakte krokante tofu schnitzels met gemalen cornflaxes en kruiden! Een lekker borrelhapje of krokante vleesvervanger voor bij het avondeten. Glutenvrij gemaakt en met extra kruiden! Het is even wat gepriegel maar dan heb je ook wat.
De kip krokant schnitzels uit de supermarkt stonden vroeger bij mij wekelijks op tafel. Nog steeds als ik thuis ga eten vraag ik hierom. De ene gruwelt ervan maar voor mij is het echt een soort jeugd sentiment! Tegenwoordig eet ik bijna geen vlees meer en hierom mis ik de kip krokant schnitzels wel een beetje. Want de vegetarische schnitzels hebben niet zo’n cornflaxes jasje die ik zo lekker vind…
Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan met een krokante variant. Ik heb er ook meteen een vegetarische en glutenvrije draai aan gegeven zodat ik ze nog veel vaker kan eten. Maar kan je nu wel tegen gluten, vind je tofu niks en eet je nog gewoon vlees? Dat is ook geen probleem want daar heb ik ook een oplossing voor bedacht!
Ik koos ervoor om tofu goed te laten ontdoen van zijn vocht en deze als basis te gebruiken, maar kip kan net zo makkelijk. Je vermaalt de cornflaxes en mengt deze met kruiden. Verder voeg je nog wat knoflook en meel toe, een eitje en optioneel nog wat pittige saus of honing. Je kunt deze schnitzel helemaal naar wens maken.
Het kost even wat tijd en gepriegel maar het eindresultaat mag er zijn. Want als eenmaal alle cornflaxes vastgeplakt zit aan je schnitzel en uit de oven komt zul je je super trots voelen. Ik at ze als borrelhapje met wat rauwkost en knoflooksaus maar bij de aardappeltjes en groent of door de bami heen smaakt deze schnitzel top!
Dus stroop de mouwen op, zet een paar bakjes klaar en bakken maar!
Krokante tofu schnitzels
Course: Dinner4
servings1
hour20
minutes20
minutesIngrediënten
375 gr tofu of 300 gr kippendij filet
50 gr (glutenvrije) cornflaxes
25 gr (glutenvrij) meel
1 ei
2 teentjes knoflook
1/2 bouillon blokje
1 tl paprika poeder
1 tl gedroogde peterselie
zout/peper naar smaak
optioneel: chili flaxes, sriracha saus of honing
Bereidingswijze
- Laat de tofu uitlekken, snijd in 4 plakken en pak ze in met keukenpapier. Wikkel ze daarna in een theedoek en laat ze voor minimaal één uur staan met iets zwaars bovenop (zoveel mogelijk vocht moet uit de tofu lekken)
- Gebruik je kip? Sla de kip dan wat platter en volg de stappen verder als hieronder beschreven
- Zet drie bakjes klaar, in eentje het meel, in een het ei los geklopt met de knoflook, bouillon blokje, paprika poeder en peper naar smaak, in het laatste bakje de cornflaxes verkruimeld met de peterselie en paprika poeder
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Haal de tofu eerst door het meel, dan door het ei mengsel en als laatste door de cornflaxes*, gebruik een vork om de cornflaxes een beetje in de tofu te duwen ( zelf deed ik als laatste op de bakplaat de laatste kruimels die er steeds afvielen er weer opdruken)
- *Wil je schnitzels met pit of juist wat zoeter? Bestrijk de tofu dan voordat je ze door de cornflaxes haalt met sriracha saus of honing. Je kunt deze ook later nog over de cornflaxes heen druppelen en de laatste 10 minuten meebakken in de oven.
- Bak de tofu schnitzels in 20 minuten krokant en draai ze halverwege om, let goed op dat je cornflaxes niet verbrand in de oven
Notities
- Je kunt de schnitzels ook goed invriezen. Leg ze dan ontdooit in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak ze in 10 minuten weer vers. Houd ook hier goed in de gaten dat de cornflaxes niet aanbrandt, dek anders af met aluminiumfolie.
P.s. ik ben benieuwd of jij deze krokante tofu schnitzels of een ander vegetarisch gerecht of borrelhapje van mijn blog gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien!