Makkelijke cheesecake met rood fruit compote. Een lekker gebakje van vanille koekjes, frisse cheesecake en rood fruit!
Een heerlijk dessert of gebakje voor bij de koffie of thee.
Makkelijke, glutenvrije cheesecake met rood fruit compote. Gemaakt van vanille koekjes, een frisse lactose vrije cheesecake laag en tot slotte een homemade compote. Lekker als dessert na het eten of als een gebakje bij de koffie of thee.
Taarten bakken vind ik echt super leuk om te doen. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt, ze zien er leuk uit en het opeten is altijd een feestje. Dit keer ging ik aan de slag met een super simpel cheesecake recept. Je vermaalt koekjes en boter, vervolgens maak je een cheesecake laag en je topt hem af met rood fruit compote. Makkelijk lekker en zo simpel!
Dit is het laatste recept van het glutenvrije 3-gangenmenu dat ik mocht maken voor Miss Glutenvrij. Ik begon met een pompoensoep met sinaasappel, daarna een risotto met feta en tot slot deze cheesecake. Alle recepten kwamen in het winter magazine die afgelopen winter uit kwam. En nu mag ik ze eindelijk ook met jullie delen!
Ik vond het super leuk dat ik mee mocht werken aan dit menu. Want ik help graag mee denken naar lekkere, makkelijke en ook mooie gerechten die gluten- en lactose vrij zijn. Want ik geloof nog steeds dat iedereen lekker kan en mag eten! En deze taart is echt wel de kers op de taart van het menu!
Laat je verrassen door de simpelheid van deze taart. Binnen no-time staat die ook bij jou op tafel. Het moeilijkste is nog wachten tot de cheesecake laag is opgesteven. Maar daarna is het smullen geblazen!
Ga zelf aan de slag en geniet ervan!
- Hier vind je de pompoensoep met sinaasappel.
- Klik hier voor de risotto.
Makkelijke cheesecake met rood fruit compote
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram (glutenvrije) vanille koekjes
- 100 gram (plantaardige) boter
- 1 tl kaneel
- 1/2 sinaasappel rasp
Cheesecake
- 300 gram kokosyoghurt
- 2 eieren
- 1 el honing
- 15 gram maïzena
- 50 gram poedersuiker
- 1 a 2 el honing
- 1/2 sinaasappel rasp optioneel
Rood fruit compote
- 250 gram rood fruit diepvries
- 1 el maïzena
- 1 tl honing
- 1/2 tl kaneel
- 1 el water
Instructies
- Bekleed een cakeblik of springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor tot 160 graden.
- Begin met het maken van de bodem. Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
- Voeg 75 a 100 gram boter, de sinaasappelrasp en de kaneel toe aan de koekkruimels. De hoeveelheid boter ligt aan de droogte van de koek kruimels.
- Schep dit deeg in de vorm en druk goed aan.
- Bak voor ongeveer 10 minuten af in de oven.
- Maak ondertussen de cheesecake laag door alle ingrediënten te mengen tot een egaal beslag. Proef of je het beslag zoet genoeg vind en voeg anders nog wat honing toe.
- Schenk dit beslag op je bodem en zet samen met een bakje water terug in de oven. Het bakje water zorgt ervoor dat je cheesecake minder snel scheurt.
- Bak je cheesecake voor 60 minuten af in de oven en laat daarna afkoelen met de deur op een kleine kier voor minimaal een uur.
- Laat de cheesecake daarna voor minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
- Ondertussen kan je de rood fruit compote maken door het diepvriesfruit met het water, kaneel, de maïzena en de honing in een steelpannetje te doen en dit zachtjes aan de kook te brengen. Roer constant door totdat het rood fruit helemaal is ingedikt. Blijft je compote te waterig voeg dan wat maïzena toe, blijft die te dik voeg dan wat water toe. De compote blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.
- Serveer de cheesecake met het rode fruit en eventueel stukjes chocolade, pistache nootjes en vers rood fruit.
P.s. ik ben heel benieuwd wat je van deze cheesecake vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Instagram of #lislovescooking te gebruiken. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen op de Insta van Miss Glutenvrij.
Pingback: Glutenvrije havermout plaatkoek met rood fruit • Lislovescooking