Voedzame makkelijke nasi die snel te maken is en zonder pakjes en zakjes! Een recept dat iedereen kent maar dan homemade.
Makkelijk maar met veel smaak!
Dit gerecht kent iedereen denk ik wel! Dit is een voedzame en makkelijk te maken nasi zonder het gebruik van pakjes en zakjes. Met lekker veel groente, ketjap en een gebakken eitje gemaakt. En het fijne is dat dit gerecht ook nog eens zo op tafel staat!
Wat ik niet lekker vond zijn de kruiden en de voorgesneden groente die je normaal gebruikt. Maar nu bracht ik de rijst op smaak met verse gember, knoflook en ketjap saus en sneed ik de groente zelf. Want de basis groente van nasi-groente is prei en paprika. Zelf ging ik voor een vegetarische maaltijd met wokstukjes, maar varkensvlees, kip of nasi-bami vlees kan net zo goed!
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de afgelopen jaren nooit nasi gemaakt heb. Vroeger was dit niet mijn favoriete gerecht en daarom heb ik er nooit meer aan gedacht. Maar omdat het zo’n bekend gerecht is vond ik het wel leuk om deze met jullie te delen. En wat blijkt nou? Ik vind nasi dus wel lekker!
Lekker met een gebakken eitje, wat frisse komkommer en lente ui en een beetje sambal. Of maak het nog lekkerder met wat kroepoek! Een makkelijke maaltijd die zo op tafel staat, gezond en voedzaam is en vooral heel makkelijk te maken is!
Geniet van deze gemakkelijke maaltijd en eet smakelijk!
Makkelijke nasi
Ingrediënten
- zilvervlies rijst voor 2 personen
- eieren
- 2 lente uitjes
- 2 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- 1/2 prei
- 1 rode paprika
- 1/2 groen paprika
- 200 gram vegetarische wokstukjes/nasi vlees
- 2 a3 el ketjap
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat een beetje afkoelen.
- Snijd ondertussen de gember en knoflook fijn. Snijd de lente ui en prei in ringetjes en de paprika in kleine stukjes.
- Verwarm een el (wok)olie op het vuur en fruit de knoflook, gember en lente ui. Zodra deze glazig zijn voeg je het (vega)vlees en de prei toe en bak je die mee.
- Zodra het vlees gaar roerbak je de paprika nog even mee.
- Begin nu met het bakken van de eitjes zodat die tegelijk klaar zijn met de nasi.
- Schep de rijst bij de groente en roerbak voor 1 minuut mee. Voeg de ketjap toe en roerbak dit nog op laag vuur voor 1 a 2 minuten mee.
- Serveer de nasi met het gebakken ei en de komkommer. Garneer met extra lente ui, kroepoek en optioneel wat sambal.
P.s. ik ben benieuwd of jij deze nasi of een van mijn andere diner recepten gaat maken! Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.