Goed gevulde Mexicaanse bowl met een bonen salade, fajita paprika, gekruide tempeh, frisse tomaten salsa en knapperige chippies. Comfortfood in een bowl!
Genieten van een Mexicaanse maaltijd in de vorm van een salade met pit.
Wist je dat je zelf heel makkelijk een Mexicaans getinte maaltijd kunt maken? Met dit recept maak je een Mexicaanse bowl vol met groente, smaak en een beetje comfortfood. Alles combineert samen in deze heerlijke bowl. De bonen salade zorgt voor de vitamine, de fajita paprika voor het beetje extra Mexicaanse smaak, de chips voor een crunch, de tempeh voor de eiwitten en de salsa en saus maken het feestje compleet!
Het is dan misschien even voorbereiden en het zijn wat meer ingrediënten dan gebruikelijk… maar lekker dat deze bowl is. Ik houd van veel smaakjes en structuren in een maaltijd en dat heeft deze salade zeker.
De tomaten salsa in dit recept maakte ik zelf. Het recept kun je hier terug vinden. Ook maakte ik de “crème fraîche” zelf door lactose vrije kwark te mengen met limoen sap. Ook ging ik in deze bowl voor maïs chips om extra comfortfood te geven aan deze maaltijd. Maar dat hoeft natuurlijk niet, je kunt ook rijst, boekweit of wraps bij deze maaltijd eten. Allemaal even lekker!
Ga lekker zelf aan de slag en geniet met een grote glimlach van deze maaltijd!
Mexicaanse bowl
Course: comfortfood, Dinner, vegetarisch2-3
servings25
minutes10
minutesIngrediënten
- Bowl
2 grote handen verse spinazie
1 klein blikje zwarte bonen (ca. 200 gr)
1 klein blikje maïs (ca. 100 gr)
1 witte ui
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gr cherry tomaatjes
1 lente ui
1 el fajita kruiden*
200 gr Mexicaans gekruide tempeh
1/2 avocado
maïs chips/rijst/wraps
- Crème fraîche:
2 el (plantaardige) kwark
rasp + sap 1/3 limoen
zout/peper
- Toppings:
Tomaten salsa
Verse peterselie/koriander
Schijfje limoen
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de lactose vrije crème fraîche door alle ingrediënten te mengen met elkaar. Zet daarna in de koelkast tot gebruik.
- Spoel de bonen af en laat goed uitlekken. Snijd de paprika en ui in reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de avocado in plakjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tempeh op laag vuur krokant.
- Verhit in een andere koekenpan ook wat olie en bak de paprika en ui totdat deze glazig is. Voeg dan de kruiden en een scheutje water toe, laat even pruttelen en draai dan het vuur uit.
- Verdeel de spinazie over de bowls en verdeel daar de zwarte bonen, maïs, fajita paprika, cherry tomaatjes en avocado over.
- Serveer met de chips/wraps/rijst, crème fraîche en tomaten salsa.
P.s. ga jij deze maaltijd of een van mijn andere vegetarische dinner recepten maken, laat je dit mij dan weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!
P.s.s deze bowl heb ik in samenwerking met GreenFoodLab en SantaMaria gemaakt.
Pingback: Tomaten salsa • lislovescooking