Maaltijd minestronesoep met pasta, veel groente en heel veel smaak. Een bord pasta in de vorm van soep die heerlijk vullend is!
Maaltijdsoep met een heerlijke smaakexpolosie
Maaltijd minestronesoep met pasta, veel groente en heel veel smaak. Eigenlijk een bord pasta maar dan in de vorm van soep. Deze maaltijd is makkelijk te maken, heerlijk vullend en verwarmend en heeft veel smaak! Het lijkt net een bord pasta met heel veel saus!
Foodblogswap
Ook deze maand deed ik weer mee aan de #foodblogswap. Dit is een leuk initiatief dat je kookt van een andere foodblogger. Voor de maand oktober 2019 kreeg ik de leuke website van Claudia. Zei is de bedenker en kok van alle recepten op Claudia’s keuken. Op haar website vind je de meest lekkere Mediterraanse recepten en ik kon mijn gelukt niet op! Ik ben dol op de Mediterraanse keuken en ik vond zoveel inspiratie…!
Na een paar lekkere recepten gezien te hebben, en ik mij bedacht dat het echt al bijna het einde van de maand was… besloot ik dat ik soep wou maken. Een van mijn beste vriendinnen kwam eten en die is echt de grootste soeplover die ik ken. Zelf eet, en fotografeer, ik het weinig dus was dit ook weer een hele leuke uitdaging voor mij.
Ik zat te twijfelen tussen twee soepen op haar blog die mij erg aanspraken. De paprika soep en de minestrone soep. Alleen staat een minestronesoep maken al heel lang op mijn planning en besloot ik voor die te gaan!
De soep die ik er van maakte is heerlijk op smaak. Ik verwerkte er prei, courgette en wortel in als groente. Voor smaakmakers gebruikte ik zongedroogde tomaten en ui. En als extraatje verbrokkelde ik wat brie over de soep heen.
Het resultaat is een heerlijke maaltijdsoep die net een bord pasta lijkt. De smaken komen heerlijk tot een geheel en door de pasta vult het goed. Een vegetarische soep die ik zeker vaker ga maken!
Minestronesoep
Course: Dinner4
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
1 grote ui
4 teentjes knoflook
1 prei
3 grote wortels
1 courgette
1 rode paprika
100 gr ongekookte (glutenvrije) pasta
4 zongedroogde tomaten in olie
1 blokjes groente bouillon
1 tl paprika poeder
2 tl Italiaanse kruiden
400 gr tomatenblokjes
800 ml water
100 gr brie
Optioneel: uienpoeder, knoflookpoeder
Optioneel: sambal naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook, snijd de prei in ringen, de courgette, wortel en paprika in kleine blokjes en de zongedroogde tomaten in kleine reepjes
- Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook
- Voeg de wortel en courgette toe en roerbak deze 2 minuten en voeg daarna de paprika toe en roerbak dit nog voor 2 minuten
- Schenk de tomatenblokjes met de bouillonblokjes in de pan en bak dit voor 1 minuut mee op middelhoog vuur
- Voeg het water, de zongedroogde tomaten en de pasta toe en breng aan de kook, kook net zo lang tot de pasta gaar is
- Nu kun je de overige kruiden en sambal nog toevoegen en nog 1 minuut goed doorkoken
- Verbrokkel de brie over de soep en je bent klaar om te eten
P.s. ik ben benieuwd of jij deze soep of een van mijn andere soep recepten gaat maken. Laat je mij het weten als je iets van mijn blog maakt? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Wanneer moet de prei erin? Dat staat er niet in vermeldt
Oeps, tegelijk met de ui en knoflook. Zo kan de prei goed meegaren!
Hoi kan ik deze soep van tevoren bereiden
En s’avonds in de buffet bak warm houden?
Sorry voor mijn late reactie. Maar dat zou zeker moeten lukken! Zorg alleen dat de pasta er dan op het laatste moment doorheen gaat, anders wordt die heel zacht.