Hartig bladerdeeg taartje gevuld met mozzarella en gegrilde groente. Een makkelijk voorgerechtje die zonder veel moeite op tafel staat!
Smakelijk, makkelijk en luxe voorgerechtje voor de feestdagen
Hoe lekker is dit hartig bladerdeeg taartje gevuld met mozzarella en gegrilde groente? Dit is een makkelijk voorgerechtje die zonder veel moeite op tafel staat maar waar je gegarandeerd van smult!
Ik mocht weer een recept maken voor Verstegen kruiden. Dit is de tweede keer dat ik aan de slag ga en ik vind dit zo leuk om te doen. De vorige keer maakte ik een Italiaanse stoofpot met kip, spekjes, champignons en paprika. Een heerlijk hoofdgerecht was dat geworden.
Omdat ik de vorige keer een hoofdgerecht maakte ging ik deze keer aan de slag met een voorgerechtje. De bedoeling was dat ik een recept zou creëren met de liquid spice blend – Provencaalse kruiden. Ik vind dit echt een hele lekkere kruiden blend. De mix is gemaakt met oregano en knoflook, een beetje zoutig en ook goed te gebruiken ipv een bouillon blokje!
Een tijdje terug was ik uiteten met een vriendin en toen had ik een soort pizza broodje/taartje met daarin mozzarella en gegrilde groente. Dit was echt heel lekker maar ook heel machtig. En nu het zo bijna kerst is leek dit mij nog steeds een heel lekker gerechtje maar dat niet op de manier waarop ik hem gegeten had. Ik maakte er een kleiner taartje van met wat meer groente en ipv de pesto die ik erbij kreeg grilde ik de groente lekker in de kruiden mix!
Het is een erg makkelijk recept maar de smaken zijn wel heel mooi in balans en de smaak is super! De mozzarella is lekker gesmolten en de bodem is krokant. Serveer dit met een frisse salade, bij een kop soep of zo los als voorgerechtje. Je kunt er weer alle kanten mee op!
Mozzarella taartje
Course: Voorgerecht4
servings15
minutes25
minutes4 tartelette vormpjes
Ingrediënten
4 plakjes (glutenvrij) bladerdeeg
2 bollen mozarella
6 zongedroogde tomaten in olie
1 courgette
2 gegrilde paprika’s uit pot
8 mini tomaatjes
2 el liquid spice blend – provencaalse kruiden *
1 el olie
snufje peper
* Je kunt ook pesto gebruiken of wat provencaalse kruiden/Italiaanse kruiden mengen met wat knoflook en olie. Dit geeft ook een hele lekkere smaak en vervangt de liquid spice blend heel goed!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden, vet de tartelette vormpjes goed in en ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Bekleed de tartelette vormpjes met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en zet de tartelette vormpjes voor 5 minuten in de oven (zo wordt het bladerdeeg knapperiger)
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en meng samen met de tomaat in de liquid kruiden mengsel en de olie
- Snijd de zongedroogde tomaten en de mozzarella in stukjes en verdeel, na 5 minuten in de oven, over het bladerdeeg
- Schep de tomaatjes in een ovenschaal en zet samen met de hartige taartjes in de oven voor 20 minuten
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de courgette totdat ze mooi gaar zijn, verwarm in diezelfde pan ook nog even de paprika
- Zodra de mozzarella mooi gesmolten is haal je de taartjes uit de oven en verdeel je de groente erover
- Serveer met wat extra liquid spice blend en geniet ervan!
Notities
- Gebruik glutenvrije bladerdeeg als dit nodig is
- Kun je niet tegen lactose? Gebruik dan lactose vrije mozzarella of geitenkaas.
P.s. ik ben heel erg benieuwd hoe jij dit taartje gaat maken als je deze gaat maken. Laat je mij dit weten? Wordt ik blij van! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Nou is het bijna kerst en snap ik dat je, net als ik, op zoek bent naar lekkere recepten. Kijk eens hier voor alle recepten die ik bij een feestdag vind passen!