Mijn eerste quiche ooit
Voor het eerst in mijn leven heb ik een quiche gemaakt. Als klein meisje vond ik quiche en hartige taart echt niet lekker en dat is ook de reden dat ik mij hiervoor hier nog nooit aan gewaagd had…
Maar ja als iemand je vraagt om een quiche te maken ga je dat toch wel doen. Voor mijzelf maakte ik een klein mini quiche zodat ik de smaak kon proeven. En wat denk je… Vond ik de quiche nog lekker ook. Smaken kunnen over de jaren heen zo verschillen!
Deze quiche heb ik gevuld met broccoli, tomaat, paprika en kaas. Super smeuïg, kazig en vol van smaak. Van zulk soort hartige taarten moet ik er meer gaan maken!
quiche
Course: Dinner4
servings20
minutes45
minutesVoor een hartige taart van ca. 18 cm
Ingrediënten
5 plakjes hartig taart deeg
1 el paneermeel
1 ui
1 teen knoflook
175 gr broccoli
1 rode paprika
3 eieren
150 ml halfvolle melk
100 gr cherry tomaatjes
75 gr geraspte kaas
1/2 tl chilic flakes
1/2 el gedroogde peterselie
zout/peper
Bereidingswijze
- Ontdooi 5 velletjes hartig taart deeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Breng een pan water aan de kook
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 2 minuten
- Snipper de ui en de knoflook
- Snijd de paprika in kleine blokjes en halveer de tomaatjes
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en fruit de knoflook en de ui
- Voeg de laatste minuut de paprika en de peterselie toe
- Bak dit voor 1 minuut mee
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in
- Bekleed de springvorm met de velletjes hartig taart deeg
- Prik gaatjes met een vork in de bodem en bak de taart 5 minuten voor in de oven
- Maak ondertussen een mengsel van de eieren, melk en overige kruiden
- Bestrooi daarna de bodem met het paneermeel
- Verdeel de broccoli over de bodem van de taart
- Hierover verdeel je het paprika mengsel en de tomaatjes
- Schenk het ei en melk beslag over de groente
- Bedek de taart met kaas
- Bak de taart in 45 minuten gaar. Houd de taart in de gaten dat die niet zwart wordt, dek hem anders af met aluminiumfolie de laatste paar minuten
Notities
- Deze taart is zowel koud als warm erg lekker en ook goed om in te vriezen
P.s. Ik ben erg nieuwsgierig wat jij van mijn allereerste quiche ooit vind. Laat je dit mij weten hieronder in de reacties of op Facebook of Instagram.