Fris, zomerse kwarktaart met een glutenvrije havermout bodem, frisse smaak van citroen en vanillle met zomers fruit en chocolade als topping!
Zomers taartje om van te genieten
Kleine, frisse, zomerse kwarktaart met een krokante bodem. Een glutenvrije bodem van havermout, frisse smaak van citroen en kokos met als finishing touch zomers fruit en chocolade als topping! Een heerlijke taart om van te genieten.
Met het mooie zomerse weer dat er nu aankomt ben ik gek op lichte en frisse taartjes. Ik vind citroenijs echt geweldig en eet ik in de zomer graag! Daarom leek het mij leuk om hier weer eens een taartje van te maken. Al eerder heb ik deze taart met citroen en witte chocolade gemaakt en dit kleine kokos citroentaartje. Maar nu ging ik voor een citroen en kokos taartje met zomerfruit.
De taart heeft een krokante bodem van havermout die lekker stevig blijft. Daarop komt een frisse kwarktaart laag van citroen. Om het hele zure van de citroen af te matten combineerde ik dit met geraspte kokos, honing en vanille. Hierdoor wordt de smaak van citroen milder maar nog steeds heel erg aanwezig.
Verder vond ik het leuk om de taart heerlijk te versieren. Ik koos voor allemaal vrolijk kleurtjes en zomerfruit. Het zure van de citroen past perfect bij de zoete aardbeien en blauwe bessen en zure rode bessen. Maar ik denk dat alle bessen goed bij citroen passen dus ga lekker los met jouw favoriete fruit!
Het taartje is makkelijk te maken en zo klaar. Na een paar uurtjes geduld is jouw taart klaar om opgesnoept te worden. De gehele taart is glutenvrij, lactosevrij en plantaardig te maken. Lekker voor iedereen!
Zomerse kwarktaart
Course: taart6
servings20
minutes15
minutesSpringvorm van 18 cm
Ingrediënten
- Bodem
50 gr (lactosevrije)boter
100 gr (glutenvrije) havermout
50 gr (glutenvrije) havermeel
50 gr green sweet brown of bruine suiker
- Kwarklaag
300 gr (lactosevrije) kwark
1 citroen
2 el honing*
3 blaadjes gelatine**
1 tl vanille aroma
15 gr geraspte kokos
- Toppings
rood fruit
kokos snippers
chocolade
*Gebruik syrup gold of maple syrup om het taartje plantaardig te maken.
** Vervang de gelatine voor agar agar voor een vegan taartje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Meng de ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig deeg. Druk dit in de bodem en maak een opstaand randje.
- Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat buiten de oven goed afkoelen.
- Maak de gelatine klaar volgens de verpakking.
- Rasp de citroen en pers deze uit. Meng dit met de kwark, honing, kokos en klaargemaakt gelatine en giet dit over de afgekoelde bodem.
- Laat je kwarklaag voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Versier de taart met vers fruit, gebakken kokos en chocolade stukjes.
P.s. ga jij dit recept of een van mijn andere taartjes maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk om te horen en zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.