Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus. Een heerlijke bowl vol groente, verse vis en een pittige saus van mango en sriracha!

De zoete en spicy saus past heerlijk in een sushi bowl.

Een verrassende sushi bowl met zalm en homemade spicy mango saus. Vol met verschillende groentes, verse zalm en een zoete en spicy mango saus die je gemakkelijk zelf maakt. Serveer de bowl met jouw favoriete toppings en genieten maar!

Ik ben echt gek op sushi en eet het daarom graag! Maar sushi maken vind ik dus echt teveel gedoe. Gelukkig zijn daarom de sushi bowls uitgevonden en die zijn top. Alle smaken van een stukje sushi maar dan in een bowl. Dit keer ging ik aan de slag met een bowl waarbij ik de saus zelf maakte. Even weg van de standaard sausjes en smaken en zelf iets maken.

De saus die ik maakte voor in deze bowl is een spicy mango saus. Gemaakt van (diepvries)mango, verse gember en sriracha saus. Je kookt de mango in met wat maïzena en de gember en vervolgens roer je er sriracha saus naar smaak doorheen. Hierdoor krijg je een zoete smaak met een heerlijke spicy nasmaak. Dit past perfect bij al die heerlijke groentes en het zoute van de gerookte zalm.

Ik serveerde de sushi bowls in het prachtige nieuwe Oriental Flower Festival servies van Pip Studio’s. Deze kommetjes en schalen zijn zo vrolijk en dat past perfect bij het kleurrijke van een sushi bowl. Ik heb nu een heel servies hiervan en zet het vaak op tafel omdat ik er vrolijk van wordt. Zo maakte ik al eerder deze pasta aglio e olie en dit baked oats kwarktaartje met hun servies.

Ga zeker zelf aan de slag met deze sushi bowl en kies voor groente en toppings die jij lekker vindt. Serveer alles in een mooie bowl met daarop een goeie lepel van de spicy saus. Gegarandeerd succes!

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus. Een heerlijke bowl vol groente, verse vis en een pittige saus van mango en sriracha!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Spicy mango saus:

  • 250 gram diepvriesmango
  • 1 cm verse gember
  • 1 el maïzena
  • 50 ml water
  • 1 á 2 tl sriracha saus

Sushi bowl:

  • Sushi rijst voor twee personen
  • 2 el sushi azijn
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram edamame boontjes
  • 1/3 komkommer
  • 50 gram peen julienne
  • 1 avocado
  • 1/2 verse mango optioneel
  • 100 gram gekookte garnalen optioneel

Toppings:

  • Nori velletjes/snack
  • Sesamzaadjes
  • Lente ui
  • Soja saus

Instructies
 

  • Begin met het kokos van de sushi rijst volgens de verpakking. Laat afkoelen en roer dan de sushi azijn door de gekookte en afgekoelde rijst.
  • Maak ondertussen de spicy mango saus. Schil de verse gember en snijd deze in kleine stukjes. Doe de (bevroren) mango stukjes in een steelpan met het water, de gember en de maïzena. Laat dit inkoken op laag vuur totdat de mango stukjes uit elkaar vallen en je een dikke saus hebt. Roer vervolgens naar smaak de sriracha saus door de mango heen. Laat nu helemaal afkoelen.
  • Snijd de gerookte zalm en mango in stukjes en de avocado en de komkommer in plakjes.
  • Verdeel de rijst over de kommetjes en garneer met de groente, de zalm en eventueel de mango en garnalen.
  • Maak de bowls af met de topping en een goede lepel spicy mango saus.
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit recept is in samenwerking met Pip Studio’s.
Trefwoord avocado, bowl, diner, knoflooksaus, mango, pip studio’s, rijst, samenwerking, sriracha, sushi, sushi bowl, zalm

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van deze sushi bowl vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! En kijk hier ook eens naar al mijn diner gerechten.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*