Kokosmakronen bonbons

Kokosmakronen bonbons

Makkelijke en glutenvrije kokosmakronen bonbons. Gemaakt met pure chocolade, banaan en hazelnoot. Een echt smaakbommetje om te serveren!

Bonbons om van te smullen.

Maak je eigen kokosmakronen bonbons! Gemaakt met pure chocolade, banaan en hazelnootstukjes. In een handomdraai staan deze heerlijke glutenvrije bonbons op tafel. Geen gedoe maar een makkelijk en snel recept voor een lekker zoet hapje!

Het idee voor glutenvrije kokosmakronen bonbons zat al heel lang in mijn hoofd. Ik vind het leuk om kleine hapjes te maken en een beetje te spelen met chocolade. Alleen ik ben niet zo’n grote fan van echte bonbons. Daarom leek het mij leuk om een lekker koekje als basis te gebruiken en daaromheen de bonbon te bedenken. In de meeste bonbons/truffels gaat verder vaak ook crème of mascarpone. Hierdoor wordt een bonbon vaak heel machtig. Ook hier bedacht ik een oplossing voor! Ik zorgde dat de bonbon lekker romig werd door het gebruik van een overrijpe banaan.

Het gebruik van banaan in bonbons deed ik al eerder in het Zomer buiten e-book en is hier ook weer perfect. Want kokosmakronen, banaan en pure chocolade is gewoon al heel lekker. Maar ik had alsnog het idee dat er nog wat miste aan deze bonbon. Een klein krokante, een ander zoet smaakje. En toen wist ik het! Ik voegde fijngehakte, gesuikerde hazelnoten, ook wel brésilienne of nougatine genoemd, toe. Deze toevoeging maakte de bonbon helemaal af!

Zo gezegd en zo gedaan ging ik aan de slag. Je krijgt er lekker plakkerige handen van, maar het is zo leuk om te doen. Alles goed door elkaar kneden, laten koelen in de koelkast en daarna onderdompelen in de pure chocolade. Makkelijker dan dit kan ik het niet maken!

Dit is echt weer zo’n perfect ‘Fancy uit de supermarkt‘ recept al zeg ik het zelf. Zonder dat je zelf iets echt maakt, maak je wel een heel lekker smaakbommetje. Geniet ervan bij een kopje koffie of thee en deel vooral uit! Dus stroop je mouwen op en ga lekker aan de slag.

Kokosmakronen bonbons

Kokosmakronen bonbons

Makkelijke en glutenvrije kokosmakronen bonbons. Gemaakt met pure chocolade, banaan en hazelnoot. Een echt smaakbommetje om te serveren!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Zoet
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 250 gram kokosmakronen glutenvrij
  • 1 kleine banaan rijp
  • 50 gram brésilienne/nougatine*
  • 200 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Verkruimel de kokosmakronen grof en meng met de brésilienne/nougatine.
  • Kneed met je handen de banaan door de koksmakronen totdat je een iets wat plakkerig deeg hebt.
  • Maak nu ongeveer tussen de 12 en 16 balletjes van het beslag. Is je beslag te plakkerig gebruik dan natte handen of zet je beslag even in de koelkast voordat je balletjes gaat maken.
  • Als je de balletjes gemaakt hebt zet je ze voor minimaal een uur in de koelkast om ze wat harder te laten worden.
  • Smelt na een uur de chocolade au-bain marie en haal de balletjes voorzichtig door de chocolade. Zet ze op een met bakpapier bekleedde ondergrond en laat ze goed uitharden in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte brésilienne van DeNotenshop. Maar je kunt ook alleen gehakte hazelnoten gebruiken, je bonbons zullen dan iets minder zoet zijn maar nog steeds lekker!
Trefwoord banaan, bonbon, brésilienne, chocolade, fancy uit de supermarkt, glutenvrij, hazelnoot, kokos, kokosmakronen, makkelijk, zoet

P.s. ik ben heel benieuwd of jij deze bonbons gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik super om te zien! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn zoete recepten.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Kokosmakronen bonbons

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*