Glutenvrij rozijnen granola brood

Glutenvrij rozijnen granola brood

Glutenvrij rozijnen granola brood om van elk ontbijt een feestje te maken! Dit brood is zoet van smaak, makkelijk te maken en goed vullend.

Een heerlijk plakje brood voor bij de koffie.

Heerlijk glutenvrij rozijnen granola brood om mee te ontbijten of als voedzaam tussendoortje. Een heerlijk zoet brood door de rozijnen en met een lekkere afwisseling van stukjes granola. Dit brood is niet alleen lekker voor bij het ontbijt, maar doet het ook goed bij de brunch of bij de koffie.

Ik ben gek op rozijnen en rozijnenbroden. Zelfgemaakt, van de bakker of gewoon wat (chocolade)rozijnen als ik daar trek in heb. Ik ben hier al van kleins af aan gek op en koop ze daarom nog regelmatig. Op mijn blog staan ook al meerdere rozijnenbroden, zoals bijvoorbeeld dit rozijnen suikerbrood, maar dit keer gaf ik er een echte ontbijt twist aan.

Glutenvrij rozijnen granola brood

In dit brood heb ik granola verwerkt. De granola zorgt ervoor dat het brood wat meer body en bite krijgt. Het lijkt een beetje op de zachte amandel stukjes die altijd in de rozijnenbroden van de bakker zitten. Super smaakvol, gelijk glutenvrij en helemaal naar jou smaak aan te passen met jouw favoriete granola.

Maar de granola is niet de enige twist die ik in dit brood verwerkte. Dit keer maakte ik een crumble topping van banaan, havermout en granola. Minder vet en zoet dan een suiker crumble, maar nog steeds heel lekker.

Ik baalde echt toen dit brood op was en ik denk dat ik hem heel snel weer ga maken en in plakken invries. Want dit brood is echt een ontbijt feestje!

Glutenvrij rozijnen granola brood

Glutenvrij rozijnen granola brood

Glutenvrijrozijnen granola brood om van elk ontbijt een feestje te maken! Dit brood iszoet van smaak, makkelijk te maken en goed vullend.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakken

Ingrediënten
  

Brood

  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram (glutenvrije)havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 200 gram (plantaardige)kwark
  • 100 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 2 el appelmoes
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram granola
  • 1 a 2 el maple syrup/honing

Crumble

  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 20 gram granola
  • 1 banaan rijp

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een broodbakblik of cakeblik klaar en bekleed deze met bakpapier of vet hem heel goed in.
  • Begin met het prakken van de banaan en roer hier de havermout en de granola doorheen. Zet aan de kant en ga dan verder met het broodbeslag.
  • Roer de eieren,  de kwark, de melk, de appelmoes en de maple syrup door elkaar.
  • Meng hier vervolgens de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en het zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Als laatste schep je de rozijnen en de granola door het beslag.
  • Voor een luchtiger brood los je 1 tl baking soda op in 1 el appelazijn en schep je deze nu door het beslag.
  • Schep het beslag in het bakblik en verdeel de crumble over het brood.
  • Bak je brood voor ongeveer 45 a 50 minuten af in de oven.
  • Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt en geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte de paelo granola van OotGranola.
Trefwoord banaan, bananenbrood, crumble, glutenvrij, granola, lactose vrij, mealprep, ontbijt, ootgranola, rozijnen, tussendoortje

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit brood recept vindt. Laat je mij dit weten? Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! En kijk hier eens naar mijn andere brood recepten.

Bewaar het recept voor dit rozijnenbrood op Pinterest!

Glutenvrij rozijnen granola brood

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*