Glutenvrije chocochip wafels gemaakt met banaan en havermeel. Makkelijk, voedzaam en glutenvrij en lactose vrij te maken!
Heerlijk om de dag mee te beginnen!
Makkelijke glutenvrije chocochip wafels gemaakt van banaan, havermeel, ei en amandelmelk. Voedzaam, glutenvrij, lactose vrij en vooral heel lekker. Ideaal als ontbijt en ook heel goed in te vriezen!
Ik ben gek op uitgebreid ontbijten en doe dit dan ook het liefst elke dag. In het weekend wat relaxter en door de weeks wat sneller. De ene keer met een lekker kommetje havermout en dan weer met een stapel pancakes. Soms een ontbijttaartje en soms een lekkere wafel! Fruit erbij, kopje thee of koffie en mijn dag kan beginnen.
Mijn nieuwste herontdekking is het wafelijzer en tegenwoordig staat die steeds vaker in de keuken. Even een half uurtje wafels bakken en je hebt weer een paar dagen ontbijt. Vers zijn ze natuurlijk het lekkerste, maar een dag oud zijn ze ook top en invriezen kan ook. Zo heb ik altijd wat achter de hand voor een drukke doordeweekse dag.
Pas maakte ik al deze bananenbrood wafels en nu heb ik ze geüpgraded naar chocochip wafels. Want zeg nou zelf, niets lekkerder dan chocolade door je ontbijt heen toch? En omdat de wafels verder gemaakt zijn van havermout, ei, banaan en amandelmelk zijn ze gewoon voedzaam en geschikt als ontbijt. De chocolade stukjes maken ze gewoon net wat luxer.
En hou je nou niet zo van chocolade of wil je liever een ander smaakje? Neem dan witte chocolade, nootjes of een combinatie van beide!
Ga jij ze maken?
Glutenvrije chocochip wafels
Ingrediënten
- 1/2 banaan rijp
- 1 ei
- 75 ml (amandel)melk
- 100 gram (glutenvrije)havermeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille
- snufje zout
- 1 el (vegan) chocolade stukjes
- 1 el maple syrup optioneel
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van je wafelijzer.
- Prak de banaan en roer hier het ei en de amandelmelk doorheen.
- Schep het havermeel, bakpoeder, kaneel, vanille, het zout en eventueel de maple syrup door het natte beslag totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de chocolade stukjes door het beslag.
- Vet het voorverwarmde wafelijzer in met olie en schep een lepel beslag in het ijzer. Doe je ijzer dicht en wacht net zo lang totdat er bijna geen stoom meer uit het ijzer komt. Dan kan je voorzichtig kijken of de wafel goed is.
- Ga zo door totdat al je beslag op is.
- Lekker met vers fruit, (kokos)yoghurt, bolletje ijs en chocolade!
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze makkelijke wafels vindt. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik de #lislovescooking. Vind ik leuk! En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.
Pingback: Glutenvrije speculaas wafels met appel • Lislovescooking