Aubergine chili

Aubergine chili

Vegetarische aubergine chili gemaakt met chili bonen en veel groente, ik serveerde hem met glutenvrije quinoa voor een voedzame maaltijd

Deze chili zit vol groente en is heerlijk van smaak

Vegetarische aubergine chili die ik maakte met chili bonen extra groente. Serveer er glutenvrije quinoa bij en je maaltijd is compleet! Een vegetarische maaltijd waarbij je het vlees niet mist en toch vult. De aubergine is hierin de vleesvervanger en dat werkt top.

Er zijn tijden geweest dat ik absoluut geen bruine bonen lustte. Wanneer we ze thuis aten gruwelde ik er van of spoelde ik ze weg met een boel appelmoes. Tegenwoordig vind ik ze stiekem best lekker, al moet het gerecht waar ze in zitten wel goed klaargemaakt zijn…

Chili is dan ook zo’n gerecht dat ik ben gaan leren eten. Ik gooi er dan wel niet een hele lading bonen in, maar de smaak vind ik echt heel lekker. Daarom heb ik een chili gemaakt waar chili bonen inzitten maar ook aubergine. De smaak is nog steeds van chili maar met minder bonen. Erg lekker als je het mij vraagt. Deze chili serveer ik dan ook met quinoa. Een echte chili gaat met rijst of brood in mijn idee!

Aubergine chili

Recipe by lislovescookingCourse: dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • quinoa

  • 200 gr chili bonen in blik

  • 100 gr maiskorrels

  • 1/2 aubergine

  • 1/2 rode paprika

  • 2 tomaten

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 el tomatenpuree

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 25 ml water

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Snipper de ui en knoflook
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm
  • Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes
  • Verwarm een el olie in een pan en bak de ui, knoflook en aubergine voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak dit voor 2 minuten mee
  • Voeg de komijn en paprika poeder en de tomatenpuree toe en bak de kruiden voor 1 minuut mee
  • Nu voeg je de bonen, maïskorrels en water toe en laat je het geheel voor ongeveer 7 minuten pruttelen op laag vuur
  • Serveer samen met de quinoa

P.s. ik ben benieuwd wat jij van mijn chili met aubergine vind. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

Ik heb nog veel meer vegetarische gerechten op mijn blog staan. Klik hier en kijk of er voor jou nog meer lekkere recepten tussen zitten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*