Aziatische quinoa salade

Aziatische quinoa salade

Aziatische quinoa salade met knapperige groente en een zelfgemaakte pinda dressing! Een glutenvrije salade met veel kleur en een boel variaties.

Kleurrijke quinoa salade om blij van te worden.

Ik vind de Aziatische keuken er altijd zo lekker uit zien. Veel kleur, smaken en structuren en daarom ging ik dit keer zelf aan de slag. Ik maakte een Aziatische quinoa salade met lekker veel groente, pinda’s en een pinda dressing. Deze salade is zowel lekker als lunch, bijgerecht en hoofdgerecht.

Quinoa is een graan dat ik echt te weinig eet, maar in deze salade klopt die helemaal. De knapperige groente, romige dressing en pinda’s combineren mooi samen. Het leuke aan deze salade is dat je er veel kanten mee op kan.

Aziatische quinoa salade
De salade is als complete maaltijd te maken met gegrilde yellow burger en komkommer in zoet zuur. Zo heb je hartig, zout, knapperig, gezond en vegetarisch in één maaltijd.

Je kunt deze salade eten als lunch, serveren als bijgerecht zoals bij een kom soep of de bbq. Maar je kunt hem ook eten als hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat stukjes gebakken (vega)kip of gegerilde kaas. En serveer deze salade ook eens met zoet zure komkommer en gebakken uitjes. Dit maakt de salade als dinner helemaal af!

De dressing die ik voor deze salade maakte is ook zo lekker en goed te bewaren in de koelkast. Een romige pinda dressing met soja saus en maple syrup past echt super bij alle groente.

Ik heb de salade in twee weken drie keer gemaakt en ga hem zeker vaker maken. Want hij is makkelijk te bereiden, glutenvrij en je kunt er dus lekker veel kanten mee op! Precies wat ik zoek in een recept. Het recept deel ik hieronder met jullie!

Aziatische quinoa salade

Recipe by lislovescookingCourse: salade
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • Pinda dressing
  • 2 el pindakaas

  • 1 tl maple syrup

  • 1 el soja saus

  • Sap 1/2 citroen

  • 1 tl sambal

  • 1 tl gedroogde koriander

  • 1 el water

  • Salade
  • Quinoa voor 2 personen

  • 100 gr wortel

  • 100 gr rode biet

  • 1 rode paprika

  • 10 radijsjes

  • 100 gr edamme boontjes

  • 30 gr pinda’s

  • verse peterselie om te garneren

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de dressing. Roer alle ingrediënten goed door elkaar totdat je een gladde saus hebt en de smaak naar wens is. Zet weg tot gebruik.
  • Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en kies ervoor of je de salade warm of koud gaat eten.
  • Snijd de wortel en rode biet in kleine stukjes of julienne, de lente ui in ringetjes, de radijsjes in plakjes en de paprika in reepjes.
  • Meng de gesneden groente door de gekookte quinoa samen met de edamme boontjes en de pinda’s.
  • Schep de salade in een leuke bowl en serveer met de dressing en de verse peterselie.

Notities

  • De salade blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. Serveer de dressing er pas later bij. Roer de dressing nog een keertje goed door voordat je hem serveert.

P.s. ik ben benieuwd of jij net zo van deze salade geniet als ik. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Een reactie achter laten kan hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En nog op zoek naar meer salades? Dan heb ik hier een hele pagina vol. Ik ben echt gek op salades!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*