Heerlijk gekruide groente met mijn favoriete kruidenmix ras el hanout, geserveerd met couscous en extra lekker met geitenkaas, amandelen en hummus
Makkelijke vegetarische couscous
Deze heerlijk gekruide groente heb ik gemaakt met mijn favoriete kruidenmix ras el hanout. Ik at deze groente met couscous en om het extra lekker te maken geitenkaas, amandelen en hummus! Makkelijk maar met zoveel smaak.
Couscous is een van de gerechten die ik graag klaarmaak. Het is makkelijk klaar te maken, goed te variëren, makkelijk mee te nemen en heeft zoveel variatie mogelijkheden. Voor dit recept gebruikte ik ras el hanout en dat was zo lekker. Ras el hanout is een kruiden mix met o.a. kaneel, paprika, piment, komijn en zwarte peper. Je hebt zo een zoete, warme en pittige smaak combinatie in een gerecht!
Doordat er zoveel smaken in het groente sausje zitten is de couscous heerlijk om erbij te serveren. Zelf roer ik dan graag wat gedroogde munt door de couscous want dat zorgt voor een heerlijk fris effect. Het frisse van de couscous met de warme smaken van de groente en het zoete van de rozijntjes combineert tot een hele smaakvolle maaltijd!
Ooit heb ik dit gemaakt voor een groepje vrienden. De pan is leeg geschraapt en er werd verdrietig gekeken toen het op was. Ik neem aan dat dat een goed teken is! Sinds dien heb ik het voor mijzelf nog meerdere malen gemaakt. Ik raad je aan om er een goede lepel hummus bij te eten, lekker creamy bij het geheel. Maar met geitenkaas en knapperige amandelen wordt het al helemaal een feestje om te eten!
Ik hoop dat ik jou geïnspireerd heb om deze vegetarische maaltijd ook eens te maken!
Couscous
Course: Dinner2
servings10
minutes15
minutesIngrediënten
- Couscous
(glutenvrije) couscous
1 handje rozijnen
1 tl gedroogde munt
- Groente
1 ui
1 teen knoflook
1 courgette
1 rode paprika
200 gr wortel
10 cherry tomaatjes
1 tl ras el hanout kruiden
1/2 tl paprika poeder
Zout & peper
- Serveer erbij
hummus
geitenkaas
amandelen
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook en kook de couscous volgens de verpakking. De laatste paar minuten kook je de rozijnen nog even mee zodat ze lekker sappig worden
- Snipper de ui en knoflook en snijd de wortel, courgette, paprika en tomaat in stukjes
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook samen met de wortel
- Voeg na 2 minuten de courgette toe en roerbak dit voor 5 minuten op laag vuur mee
- Hierna voeg je de paprika en tomaat toe en roerbak je alles nog voor 2 minuten
- Voeg alle kruiden toe en laat, met de pan op laag vuur, de groente nog even door pruttelen
- Roer de munt door de couscous
- Serveer alles samen
Notities
- Ook ideaal als koude lunch
P.s. ga jij dit recept maken? Dan ben ik heel benieuwd of die bij jou net zo in de smaak valt als bij mijn vrienden! Laat je mij dit weten op deze blog of op Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking? Vind ik super leuk. En klik eens hier voor meer dinner inspiratie!