Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola bodem. Start je dag vrolijk met dit heerlijke kleine, voedzame en vrolijke taartje.

Hier word je vrolijk van!

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola bodem. Een taartje waardoor je je dag vrolijk start. Makkelijk te maken, voedzaam, gluten- en lactose vrij maar vooral heel lekker!

Het is al weer even geleden dat ik een ontbijttaartje deelde, maar ik heb er weer eentje bedacht. Een ontbijttaartje waarbij je kan kiezen of je je oven aanzet of niet. De bodem is gemaakt van granola, amandelmeel en dadels. En de vulling bestaat uit mango, kokosyoghurt en gelatine. Het resultaat was een fris en fruitig klein taartje waarmee je prima kan ontbijten.

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Mango in het ontbijt vind ik heerlijk. Zo maakte ik al eerder dit mango macadamia taartje en dit kleine mango kwarktaartje. Beide erg lekker dus ik vond dat er een nieuwe variant moest komen. Ik was door OotGranola gevraagd om voor hun een recept voor Pasen te maken, met de lemon poppyseed granola en de paaseditie gevriesdroogde mango, en daar leek deze variant mij uitermate geschikt voor!

Zo gedacht en zo gedaan en zo ontstond dit taartje. Ik maakte twee varianten zodat je zelf kan kiezen of je de oven aan zet of niet. Mijn voorkeur is met een gebakken bodem, maar ongebakken is die ook heerlijk.

En heb je nou geen citroen granola? Dat is geen enkel probleem. Gebruik dan gewoon een granola die jij lekker vindt, bijvoorbeeld met nootjes of eentje met chocolade. Je taartje is dan net zo lekker!

Het leuke van deze taartjes vind ik dat ze er zo leuk uitzien. Ik wordt er meteen vrolijk van en krijg er trek in en daar ga ik in de ochtend graag voor. Laat je verrassen en geniet ervan!

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola bodem. Start je dag vrolijk met dit heerlijke kleine, voedzame en vrolijke taartje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 19 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt

Ingrediënten
  

Bodem

  • 50 gram (glutenvrije)granola
  • 15 gram amandelmeel
  • 2 medjoul dadesl
  • 1 el (amandel)melk optioneel

Vulling

  • 150 gram mango
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 1 el honing optioneel
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Ontpit de dadels en kneed hier de granola en de amandelmeel doorheen. Is je deeg te kruimelig voeg dan de melk toe en kneed totdat je een mooie compacte deegbal hebt.

No bake variant

  • Bekleed je springvorm met het deeg en maak er een klein opstaand randje mee. Druk goed aan in de vorm en zet voor een halfuurtje in de koelkast.

Bake variant

  • Verwarm je oven voor op 175 graden. Bekleed je springvorm met het deeg en maak een klein opstaand randje met het deeg. Bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de oven en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Vulling

  • Pureer de mango met de kokosyoghurt en optioneel voor een extra zoet taartje de honing.
  • Bereid de gelatine volgens aangegeven op de verpakking en roer door de mango vulling.
  • Schenk de vulling voorzichtig op de bodem en zet je taartje voor minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer met extra granola, fruit en gevriesdroogde mango stukjes.

Notities

*Ik gebruikte de lemon poppyseed granola van OotGranola.
Trefwoord cheesecake, granola, kwarktaart, kwarktaartje, mango, mini taartje, no bake, ontbijt, ontbijttaartje, ootgranola, samenwerking

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit ontbijttaartje vindt. Ik vond hem heerlijk en hopelijk jij ook! Laat je mij weten wat jouw reactie was? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Voor meer kleine taartjes inspiratie kijk je hier.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Glutenvrij mango ontbijttaartje met granola

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*