Glutenvrij notenbrood met dadels en geitenkaas. Een heerlijk kwarkbrood dat zo klaar is vol amandelen en pistachenoten, dadels en geitenkaas.
Een verrassend makkelijk kwarkbrood.
Makkelijk glutenvrij notenbrood gevuld met dadels en geitenkaas. Een kwarkbrood vol amandelen en pistachenoten, verse dadels en zoutige geitenkaas. Lekker bij de lunch of bij een kom soep of frisse salade.
Ik kreeg via Instagram een leuk bericht van Discoverd of ik een recept wou maken met hun verse Barhi dadels. Nu ben ik gek op dadels, en maakte ik daar al eerder bijvoorbeeld een chocolade courgette brood mee en walnoot bonbons, dus ik kon dit aanbod niet afslaan.
Op de website van Discoverd leerde ik dat deze dadels een lekkere bite hebben, dat ze zoet van smaak zijn en dat de schil een klein beetje bitter is. Deze combi leek mij heerlijk in een kwarkbrood. Deze heb ik al heel lang niet gemaakt dus mocht het wel weer eens tijd worden voor zo een recept.
Ik verwerkte de dadels dus in een kwarkbrood maar wou deze wel combineren met andere smaken. Ik combineerde de dadel met geitenkaas want zoet en zout doet het altijd goed en ik voegde amandelen en pistachenoten toe. Zo heeft het brood van alle smaken wat.
Het is een goed gevuld kwarkbrood die heerlijk bij de lunch is of juist lekker smaakt bij een frisse salade. Snij een lekkere dikke plak af van het brood en besmeer deze met wat gezouten roomboter en wat honing. Dat combineert super goed met de dadel, geitenkaas en de knapperige nootjes.
Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Glutenvrij notenbrood met dadels en geitenkaas
Ingrediënten
- 150 gram (glutenvrij)havermeel
- 50 gram boekweitmeel
- 1 tl zout
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 110 gram (plantaardige)yoghurt
- 1 el honing optioneel
- 5 verse Barhi dadels*
- 75 gram geitenkaas
- 35 gram amandelen
- 20 gram pistachenoten
- 1 tl baking soda
- 1 el appelazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Hak de amandelen en pistachenoten grof en verbrokkel de geitenkaas in stukjes. Ontpit de dadels, snijd deze in stukjes en meng met de theelepel maïzena.
- Roer de eieren, yoghurt en eventueel de honing door elkaar. Meng hier de melen, bakpoeder, kaneel en het zout doorheen tot een glad beslag. Schep als laatst bijna alle nootjes en alle dadels door het beslag.
- Roer de baking soda door de appelazijn tot een bruisend goedje en schep dit nu door het beslag. Dit zorgt voor extra luchtigheid in het beslag.
- Schep de helft van het beslag in het cakeblik en verdeel hier 1/3 van de geitenkaas overheen. Schep vervolgens de rest van het beslag in het cakeblik en bestrooi met de laatste nootjes en de geitenkaas.
- Bak je cake in 45 minuten gaar en laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Geniet ervan! Extra lekker met een lik gezouten roomboter en honing.
Notities
P.s. ik benieuwd wat jij van dit brood vind! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of via Instagram! Vind ik leuk!