Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood dat makkelijk te maken! Lekker met wat pindakaas als ontbijt of met een laagje hummus als lunch.

Zowel zoet als hartig erg lekker!

Maak gemakkelijk een glutenvrij pompoenbrood met pompoenpitten. Gemaakt van rijstmeel, havermout, havermeel en natuurlijk pompoenpuree. Heerlijk met een dikke laag pindakaas als ontbijt of juist met hummus voor bij de lunch.

Nu het herfst is zit ik helemaal in de pompoenrecepten. Pompoen is een heerlijke smaakmaker in recepten en op deze manier krijg je gelijk weer wat extra groente binnen. De pompoen maakt het brood al aardig zoet, maar door wat extra maple syrup of honing toe te voegen is die echt heerlijk als ontbijt. Wil je juist een wat hartiger brood? Voeg dan wat extra kruiden toe of laat hem zo!

Het brood zelf is erg makkelijk te maken. Roer de pompoenpuree en de eieren door elkaar heen. Schep vervolgens alle droge ingrediënten door de natte en roer totdat je geen klontjes meer hebt. Verdeel alles over een cakeblik, strijk glad en bestrooi met pompoenpitten. Zet je brood voor driekwartier in de oven en klaar is je brood. Even laten afkoelen en genieten maar.

Ik ga dit brood zeker nog vaker maken want ik vind het echt heerlijk. Hier vind je een ander glutenvrij pompoenbrood, namelijk eentje met geitenkaas en peer. Die vind je misschien ook heel lekker!

Heel veel bakplezier en geniet ervan!

Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood dat makkelijk te maken! Lekker met wat pindakaas als ontbijt of met een laagje hummus als lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 100 gram rijstmeel
  • 100 gram havermeel glutenvrij
  • 50 gram havermoutvlokken glutenvrij
  • 250 gram pompoenpuree
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek & speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • honing/maple syrup naar smaak
  • snufje zout
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • pompoenpitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
  • Roerde eieren samen met de pompoenpuree los en schep hier de melen, het bakpoeder, kruiden, zout en de honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Los de baking soda op in de appelazijn en schep deze pas als laatst door je beslag heen.
  • Schep het beslag in het cakeblik, strijk je beslag glad en garneer met de pompoenpitten. Zet je brood voor 40 a 45 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen voordat je het brood aansnijdt en geniet ervan!

Notities

P.s. is je pompoenpuree heel dik? Voeg dan een scheutje (amandel)melk toe aan het beslag.
Ik maakte dit recept in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord bananenbrood, glutenvrij, lactose vrij, lunch, mealprep, ontbijt, pompoen, pompoenbrood, pompoenpitten, suiker vrij

P.s. wat vind jij van dit brood met pompoen? Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En hier vind je nog veel meer brood recepten!

Bewaar dit makkelijke recept ook op Pinterest!
Glutenvrij pompoenbrood

One Comment

  1. Pingback: Top 10 glutenvrije herfst ontbijtjes • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*