Glutenvrije koffie lovers overnight oats! Het perfecte ontbijt als je van koffie houdt. Makkelijk, gezond en ideaal voor de mealprep.
Beste combi voor het ontbijt als je het mij vraagt!
Maak makkelijk zelf deze glutenvrije koffie lovers overnight oats. De avond van tevoren maak je dit ontbijtje klaar zodat je de volgende ochtend niets anders hoeft te doen dan je bowl uit de koelkast te halen. Vers fruit erbij en smullen maar! Makkelijk, gezond en dit is een ideaal recept voor de mealprep.
Ik ben echt gek op een goeie kop koffie in de ochtend. Meestal wacht ik doordeweeks met koffie drinken totdat ik op werk ben, maar in mijn weekend maak ik regelmatig een cappuccino voor bij het ontbijt. Nu bedacht ik mij dat ik met koffie in de hoofdrol vast wel een heel lekker ontbijtje kon maken. En gelukkig heb ik mijzelf niet teleurgesteld.
In eerste instantie wou ik een havermoutje maken met melk en koffie. Alleen was het nogal warm in de ochtend dus had ik meer zin in overnight oats. Daarom besloot ik de havermout gewoon in de koelkast te zetten in plaats van te koken. Dit resulteerde in een heerlijke overnight oats met de subtiele smaak van koffie.
De koffie komt subtiel naar boven maar is niet overheersend. Zeker niet als je er wat kokosyoghurt on top bij serveert. Ik deed er ook nog blauwe bessen en pruimen bij, maar banaan of peer lijkt mij ook erg lekker. Mijn beste tip is om er ook wat (koffie)granola overheen te strooien. Dit geeft de overnight oats een extra bite wat ik altijd lekker vind. Hier vind je nog veel meer overnight oats recepten als inspiratie.
Ik zou zeggen, geniet ervan!
Koffie lovers overnight oats
Ingrediënten
- 60 gram (glutenvrije)havermout
- 5 gram chia zaad
- 1 el honing/maple syrup
- 1 tl kaneel optioneel
- 100 ml koffie
- 75 gram (kokos)yoghurt
Toppings
- vers fruit pruim/blauwe bessen
- (koffie)granola*
Instructies
- Aller eerst zet je een kopje koffie en laat je die een beetje afkoelen (als je daar de tijd voor hebt).
- Meng vervolgens de havermout, chia zaad, kaneel, honing, koffie en kokosyoghurt door elkaar. Zet dit bakje voor minimaal 4 uur, maar het liefst overnacht, in de koelkast.
- Roer je oats de volgende dag weer even door en giet er eventueel nog een scheutje melk of roer er een lepeltje kokosyoghurt doorheen.
- Verdeel de overnight oats over twee kommetjes en garneer met het verse fruit en de granola.
- De overnight oats blijft drie dagen lekker in de koelkast. Geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij ook aan de slag gaat met dit onbtijtje of een van mijn andere ontbijt recepten! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien!
Pingback: Glutenvrije mokka oats • Lislovescooking