Makkelijke aardappel ovenschotel met rode pesto, broccoli, tomaatjes en aardappeltjes. Een maaltijd vol lekkers die alleen maar de oven in hoeft!
Niks meer of minder dan de oven aanzetten en de oven doet het werk.
Dit is een recept voor een makkelijke aardappel ovenschotel met rode pesto, broccoli, tomaatjes en aardappeltjes. Een makkelijke avond maaltijd die alleen maar de oven in hoeft! Groente, krokante aardappeltjes, (vegetarische)balletjes en rode pesto. Deze maaltijd heeft het allemaal!
Ovenmaaltijden zijn zo makkelijk om te maken. Heel veel meer dan de oven aan te zetten hoef je niet te doen. En eigenlijk maak ik daarom deze maaltijden veel te weinig. Ze zijn zo simpel dat ik vaak vergeet dat het bestaat. Ik sta al snel te koken met drie pannen, vergiet erbij, twee snijplanken en ga zo maar door. Maar bij deze maaltijd heb je echt alleen een snijplank en een oven nodig. Verder nog wat geduld maar daarna kun je ook echt gaan smullen!
Voor dit recept gebruikte ik zelfgemaakte tomaten tapenade. Je kunt dit recept vinden in het Zomer buiten e-boek die je gratis kunt downloaden. Deze rode pesto is super makkelijk om te maken, maar heeft zoveel smaak! Je kunt ook gewoon rode pesto uit een potje gebruiken. Heb ik zelf ook getest en smaakt heerlijk! Pesto/tapenade is zo’n smaakmaker aan gerechten.
Ga zelf lekker aan de slag en tover binnen no-time deze ovenschotel uit jou oven. Een makkelijke maaltijd zodat je lekker lang van je avond kunt genieten. Eet smakelijk en geniet ervan!
Makkelijke ovenschotel met rode pesto
Ingrediënten
- 400 gram aardappelpartjes
- 1 stronk broccoli
- 250 gram cherry tomaatjes
- 2 el olijfolie
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 2 a 3 el rode pesto
- zout/peper/chili flaxes
- Optioneel truffel mayonaise en verse basilicum
Instructies
- Indien nodig: kook de aardappelpartjes voor 7 minuten zodat ze al wat gaarder zijn voordat ze de oven in gaan.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en halveer de cherry tomaatjes.
- Giet de aardappelpartjes af en schep hier de rode pesto doorheen.
- Verdeel de aardappeltjes, balletjes, broccoli en tomaatjes over de ovenschaal en breng op smaak met peper, zout en chilipeper. Zet voor 20 a 30 minuten in de voorverwarmde oven.Controleer regelmatig en schep af en toe om.
- Serveer met Parmezaanse kaas, truffel mayonaise en basilicum.
P.s. ga jij deze ovenschotel maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk eens hier naar nog meer maaltijden.