Quacomole

Quacomole recept

Mijn favoriete quacomole recept van avocado met tomaat, limoen, rode peper, peterselie en met net dat beetje extra van pijnboompitjes

Avocado dip

Vandaag deel ik mijn favoriete quacomole recept van avocado met tomaat, limoen, rode peper, peterselie en met net dat beetje extra van pijnboompitjes! Ik vind namelijk pijnboompitjes namelijk net dat beetje extra geven aan de quacomole!

Bij de nacho’s heb ik het leren eten… Een heerlijke frisse dip die heerlijk bij het zoute, vettige, kazige van echte nacho’s past! Dan kan ik het over maar over een dip hebben: QUACOMOLE!

Quacomole is heerlijk om te eten en zo makkelijk om te maken. Ik denk dat ongeveer iedereen een ander quacomole recept heeft en ik denk ook dat er veel heerlijke combinaties bestaan. Je kunt er zo makkelijk je eigen draai en eigen twist aan geven. War voor kruiden doe je erin, waar serveer je het bij, is het het hoofdgerecht of is het een bijgerecht. Er zijn veel kanten die je op kan gaan!

Quacomole met chips

Vandaag deel ik mijn favoriete quacomole recept. Persoonlijk houd ik van een quacomole met een beetje pit! Mijn recept is totaal niet moeilijk om te maken en heerlijk te serveren bij nacho’s, burrito’s, groentjes, op brood, met een stukje kaas, bij de couscous en ga zo maar door.  

Gebruik de quacomole als dip/spread of saus. Wat jij ook maar lekker vind. Geniet ervan!

Quacomole recept

Recipe by lislovescookingCourse: Borrelhapje, Spreads en dips
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

  • 1 avocado

  • 1 sjalotje

  • 1 teen knoflook

  • 1 rode peper

  • 1 tomaat

  • 1 limoen

  • 1 el gedroogde peterselie

  • zout/peper

  • pijnboompitjes

Bereidingswijze

  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes
  • Snijd de sjalot fijn en pers het teentje knoflook uit
  • Snijd de tomaat en de rode peper in hele kleine blokjes
  • Meng al deze ingrediënten samen en prak ze verder fijn met een vork
  • Pers de limoen boven het mengsel
  • Voeg de peterselie toe en de peper/zout naar smaak toe
  • Meng alles goed door elkaar
  • Rooster in een droge, hete koekenpan de pijnboompitjes
  • Top je quacomole af met de pijnboompitjes

Notities

  • De quacomole blijft ongeveer 5 dagen lekker in een afgesloten pot in de koelkast

P.s. Wat is jou favoriete quacomole recept? Ik ben daar erg nieuwschierig naar. Je kunt het mij laten weten op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Naast quacomole ben ik ook gek op hummus en andere spreads zelf maken. Vind je dit nou ook leuk? Kijk dan eens hier!

3 Comments

  1. Pingback: Hapjes plank • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

  2. Pingback: Gehakt hapje • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

  3. Pingback: Mini taco's met tempeh • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*