Spicy tofu sushi bowl

Spicy tofu sushi bowl

Vegan spicy tofu sushi bowl met groente en sesamzaadjes. Knapperige tofu, rijst en verse groente in een makkelijk recept!

Een bowl vol vegan lekkers.

Een makkelijke spicy tofu sushi bowl gevuld met groente en sesamzaadjes. Combineer knapperige tofu met rijst en verse groente in dit gemakkelijk recept! Een maaltijd vol smaak die gemakkelijk te maken is. Een echte fijne gezonde, glutenvrije en vegan bowl!

Ik ben echt gek op sushi en eet het het liefste ook elke week. Alleen sushi rollen is niet mijn sterkste kant en ik denk dat zelfs sushi uiteindelijk gaat vervelen. Daarom maakte ik dit keer een bowl vol lekkers. Het lijkt een beetje op een sushi gerecht maar is het toch net niet. Want ik gebruikte gewone rijst, geen zeewier en bakte de tofu blokjes lekker spicy en krokant.

De trick voor lekkere tofu is de blokjes eerst goed marineren en daarna op laag vuur langzaam knapperig laten worden. Je droogt ze eigenlijk een soort van in. Want hoe rustiger jij de tofu bakt, hoe meer vocht die verliest en hoe knapperig de tofu wordt.

Ik koos in dit recept voor een iets pittigere variant, maar je kunt de tofu ook zeker minder pittig maken. Maar ik vond deze pittige maar toch ook zoete smaak erg lekker bij de rijst en bij de romige avocado. Dit receptje kun je zowel lauw warm eten als koud. Erg handig om een extra groot portie te maken en in de koelkast te hebben staan na een lange werkdag!

Laat deze makkelijke maaltijd je smaken en geniet ervan. Want deze bowl zit vol heerlijke en gezonde ingrediënten en smaakt echt heel goed!

Spicy tofu sushi bowl

Spicy tofu sushi bowl

Vegan spicy tofu sushi bowl met groente en sesamzaadjes. Knapperige tofu, rijst en verse groente in een makkelijk recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Tofu

  • 200 gram tofu
  • 1 el siracha saus/sambal
  • 2 el soja saus/tamari
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 cm verse gember

Dressing

  • 1 1/2 el soja saus
  • 1 el maple syrup
  • sap 1/2 limoen
  • 1 el sesam olie
  • 1 tl siracha saus/sambal

Bowl

  • (sushi)rijst voor 2 personen
  • 200 gram soja boontjes
  • 150 gram wortel
  • 1/2 a 1 avocado
  • 50 gram rucola
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Begin met het goed laten uitlekken van de tofu. Bij voorkeur pers je alle vocht eruit, dit duurt ongeveer 30 minuten. Dep de tofu hierna droger en snijd deze in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer deze door de tofu blokjes. Laat de marinade voor minimaal 1 uur intrekken.
  • Maak hierna de dressing klaar. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Snijd alle groente voor de bowl in plakjes en stukjes.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en kies of je de rijst lauwwarm of koud wilt serveren.
  • Verhit een goede scheut (sesam)olie in een koekenpan en laat de olie goed heet worden. Draai dan het vuur tot ,middelhoog en voeg de tofu blokjes toe. Laat de tofu blokjes op middel matig tot laag vuur knapperig worden. Dit duurt ongeveer 15 a 20 minuten. Schud de blokjes regelmatig om zodat ze niet verbranden.
  • Serveer de gebakken tofu met de rijst, groente, sesamzaadjes en dressing!
Trefwoord avocado, edamame, rijst, siracha saus, spicy, sushi, tofu, vegan, vegetarich, wortel

P.s. ik ben benieuwd of jij deze bowl of een van mijn andere vegetarische of vegan recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik super om te zien of horen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept op Pinterest om hem niet te vergeten!
Spicy tofu sushi bowl

One Comment

  1. Pingback: Crispy chicken sushi bowl • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*