Rode bieten breakfast bowl met rood fruit, banaan en granola. Het perfecte ontbijt recept om alvast wat extra groente binnen te krijgen!
Groente bij je ontbijt is top.
Gezonde en voedzame rode bieten breakfast bowl. Gemaakt met plantaardige kwark, rood fruit, banaan en geserveerd met glutenvrije granola. Dit is het perfecte ontbijt recept om bij het ontbijt al wat groente binnen te krijgen. En met dit ontbijtje lukt dat op een zoete en makkelijke manier!
Dit is mijn nieuwe favoriete ontbijtrecept! Oke, favoriete ontbijtrecept van dit moment dan want ik wissel mijn ontbijtjes graag af. Maar deze yoghurt bowl heeft zoveel smaak, is super makkelijk te maken en ziet er ook nog eens heel leuk uit. Daarom ook zoveel foto’s in deze blog want ik kon niet stoppen met fotograferen.
Maar terug naar het ontbijt recept. Dit is een recept voor drie porties tegelijk terwijl je maar één keer in de keuken staat. Want nadat je alles gepureerd hebt kun je je bowl gewoon invriezen of bewaren in de koelkast! Super handig voor ochtenden waarop je super druk bent en weinig tijd hebt om uitgebreid in de keuken te staan.
Wat je doet om dit ontbijtje te maken is eigenlijk heel simpel. Je pureert de rode bieten met de banaan, diepvries rood fruit en wat kaneel. Dan roer je op het moment van serveren er wat plantaardige kwark doorheen en je bent klaar. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is je ontbijt versieren met wat vers fruit en glutenvrije granola.
Ik ben zelf echt fan van dit ontbijt! Want op deze manier krijg ik al gelijk een grote hoeveelheid groente binnen maar hij is ook nog eens makkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om te mealpreppen. Ik hoop dat jij dit ontbijt ook een kans geeft en er van geniet!
Rode bieten breakfast bowl
Ingrediënten
Bietenpuree
- 500 gram rode bieten voorgekookt
- 1 banaan rijp
- 125 gram rood fruit diepvries
- 1 tl kaneel
Breakfast bowl
- kwark plantaardig
- vers fruit
- (glutenvrije) granola
- 1 tl maple syrup optioneel
Instructies
Bietenpuree
- Laat de bieten uitlekken en stop deze daarna samen met de banaan, het rode fruit en de kaneel in de keukenmachine. Pureer dit tot een egale puree.
- Verdeel de bieten smoothie over 3 of 4 bakjes.
- Ga je de bieten bowl niet meteen maken bewaar de puree dan in de koelkast of de vriezer en voer de volgende stappen pas uit op het moment van serveren.
Breakfast bowl
- Roer zoveel kwark als je wilt door de bietenpuree en voeg eventueel de maple syrup toe.
- Garneer je ontbijt met vers fruit en glutenvrije granola.
- Geniet van jouw ontbijtje!
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere granola en havermout ontbijt recepten gaat proberen. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Pingback: Food fotografie moodboard • lislovescooking
Pingback: Bieten frambozen ontbijt bowl • lislovescooking
Pingback: Mijn EMB Test ervaring •
Pingback: Overnight oats met aardbei en courgette • Lislovescooking