Risotto met lekker veel groente
De stad waar ik studeerde is niet zo groot, er wonen niet veel mensen en het grootste gedeelte van mijn leeftijdsgenoten zat op de zelfde school als ik.
Hierdoor kwam het vaak voor dat ik met een groepje vrienden samen at. Super gezellig is was dat altijd. Meestal zette ik een grote, gezonde maaltijd met veel verse groente op tafel en voor een klein prijsje. Gelukkig vind ik koken helemaal geen probleem en al helemaal niet als er meerdere vrienden zijn. We hadden altijd een muziekje op staan, dronken er een wijntje/biertje bij en kletsen met z’n alle. Op deze manier, zo samen, is koken echt heel leuk en gezellig!
Zo had ik ook een keer risotto gemaakt met heel veel groente. Die risotto vond ik zelf zo lekker dat ik hem sindsdien nog meerdere keren heb gemaakt.
Het recept heb ik voor twee-personen hieronder uitgewerkt. Wil je deze risotto voor meerdere maken verdubbel of vermenigvuldig de ingredienten dan gewoon naar de gewenste hoeveelheid.
Ook koud is deze risotto heel lekker. De smaken van de groente zijn heel fris en komen goed naar buiten in de risotto. Er zit dan ook geen boter, vlees of kaas is. Ik at deze risotto vegetarisch, maar voeg gerust wat kip, spekjes en/of parmezaanse kaas toe!
Groente risotto
Course: Dinner4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
150 gr risotto rijst
250 gr kastanje champignons
400 gr broccoli
250 gr cherry tomaatjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 groente bouillonblokje
500 ml water
50 ml witte wijn
Optinoneel: ui- en knoflookpoeder en gedroogde basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de champignons in plakjes, de broccoli in kleine roosjes, de cherry tomaatjes in vieren en snipper de uien en knoflook fijn
- Breng een pan water aan de kook en kook/stoom de broccoli bijna beetgaar
- Doe een el olie in de pan en fruit hierin de uien en knoflook
- Als de uien en de knoflook glazig zijn voeg je de helft van champignons toe en bak je deze voor 3 minuten mee
- Voeg de rijst toe en roerbak deze 1 minuut mee
- Voeg de wijn toe en laat dit door de rijst volledig opnemen
- Kook 500 ml water en los het bouillon blokje hierin op
- Zet het vuur van de risotto laag en voeg beetje bij beetje een scheutje bouillon toe aan het risotto mengsel
- Doe dit net zo lang tot de risotto gaar is en al het bouillon is opgenomen (bij mij duurt dit meestal ongeveer 20 minuten) en roer goed zodat de risotto niet kan aanbakken
- Bak ondertussen de overige champignons gaar in een koekenpan met een scheutje olie
- Als de risotto zo goed als klaar is voeg je de broccoli en tomaatjes toe en laat je de risotto nog ongeveer 3 tot 5 minuten doorgaren met de deksel op de pan en het vuur heel zacht of uit
- Wanneer je hele mengsel klaar is voeg je de gebakken champignons toe en eventueel nog wat peper/zout, kruiden en parmezaanse kaas
Notities
- Je kunt ook heel makkelijk kip, garnalen of spekjes toevoegen
P.s. ga jij deze risotto maken? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar wat je ervan vond. Laat je een reactie achter met jou mening? Dit kan ook op Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.
Pingback: Champignon risotto • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten
Dit moet je gewoon maken! OVERHEERLIJK! Net voor de 4e keer gemaakt! Hmm
Wat super leuk om te horen, Dankjewel!! 🙂
Wat een mooi recept. Net gegeten.
Eenvoudig te bereiden en werkelijk vol smaak.
Ik koos voor een variant met behoorlijk wat Parmezaanse kaas.
Dit gerecht blijft op ons menu staan.
Wat super leuk om te horen! Blij dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Voor wat zouden jullie de broccoli vervangen? Is niet mijn smaak..
Ik zou de broccoli door asperges vervangen of gewoon helemaal weglaten 🙂
Heerlijk. Bedankt voor het recept. Iets te veel voor 2 . Morgen bij de lunch.
Dat is leuk om te horen, dankjewel! 🙂