Klein peren notentaartje met geitenkaas

Klein peren notentaartje met geitenkaas

Klein peren notentaartje met geitenkaas! Een glutenvrij taartje om te eten bij de lunch. Makkelijk om te maken en vol heerlijke smaken.

Een zoet maar hartig taartje!

Een klein glutenvrij peren notentaartje met geitenkaas als lunchtaartje. Dit kleine taartje zit vol smaak, is makkelijk te maken en snel klaar. Binnen no-time staat er een heerlijk taartje op tafel om van te genieten!

Ik ben gek op kleine taartjes! Eet ze als ontbijt, lunch of tussendoortje. Het is een klein portie zodat je snel weer een nieuw smakelijk klein taartje op tafel kunt zetten! Je kan er alle kanten mee op. Zoet, hartig, een combinatie van beide of juist neutraal om er zelf iets op te smeren. Deze keer ben ik voor een zoete maar toch ook hartige variant gegaan en die verveelt zeker niet!

Klein peren notentaartje met geitenkaas

In dit taartje combineerde ik een zoete peer met knapperige walnoten, gedroogde tijm en geitenkaas. Al deze ingrediënten kunnen heel goed samen en komen mooi uit. Het zoete van de peer past met het sterke van de geitenkaas en de walnoten zorgen voor een lekkere bite. Natuurlijk is het hele taartje weer glutenvrij te maken en koemelkvrij!

Om dit kleine taartje extra lekker te maken karamelliseerde ik de bovenkant met syrup gold of honing. Door dit te doen krijg je echt een smaakexplosie! Ik hoop dat je dit taartje net zo lekker vind als ik en er snel van gaat genieten. Want binnen een hele korte tijd kan deze lunch ook bij jou op tafel staan!

En vind je dit lunchtaartje nou een lekker idee? Kijk dan ook eens naar dit kwarkbroodje! Dit was een van mijn eerste recepten en daar baseer ik nog steeds veel recepten op.

Klein peren notentaartje met geitenkaas

Klein peren notentaartje met geitenkaas! Een glutenvrij taartje om te eten bij de lunch. Makkelijk om te maken en vol heerlijke smaken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 40 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 50 gram (lactose vrije) kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek en speculaas kruiden
  • 1/2 tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • 1/2 peer
  • 1 medjoul dadel
  • 20 gram geitenkaas
  • 15 gram walnoten
  • 1 el syrup gold/honing

Instructies
 

  • Begin met het verwarmen van de oven op 180 graden. Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
  • Verbrokkel de geitenkaas en de walnoten, ontpit de dadel en snijd deze in stukjes en snijd de peer in kleine stukjes.
  • Roer het ei en de kwark los. Meng hier het meel, de kruiden en de helft van de syrup hierdoorheen.
  • Schep door het beslag 2/3 van de geitenkaas, walnoten, dadels en de peer.
  • Verdeel het beslag over de springvorm en garneer met de overige stukjes geitenkaas, walnoten, dadels en peer. Schenk hier ook de laatste syrup overheen en bak je taartje voor 30 a 35 minuten gaar in de oven.
  • Laat even afkoelen voordat je je taartje uit de oven haalt. Geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte deze syrup gold.
Trefwoord cashewnoten, dadels, geitenkaas, glutenvrij, greensweetstevia, lactose vrij, lunch, mini taartje

P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje of een van mijn andere lunch gerechten gaat maken. Laat je mij dit zien en/of weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik heel leuk om te zien!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Klein peren notentaartje met geitenkaas

3 Comments

  1. Anneloes

    5 sterren
    Ik ga deze zeker maken! Ik ben benieuwd of je er ook een grotere variant van kan maken zodat je er gemakkelijk meerdere dagen van kan genieten.

    • Leuk om te horen! En dat kan zeker 🙂 Recept X 4 doen, dan in een cake blik en bakken voor ongeveer 45 a 50 minuten. Alleen echt goed laten afkoelen voordat je hem aansnijdt!

  2. Pingback: Gezond en gevarieerd lunchen • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*