Makkelijk, gezonde en vegetarisch linzensoep van Charlie’s Kitchen. Een echte maaltijdsoep met aubergine, linzen en geserveerd met naanbrood.
Gezonde comfortfood soep!
Deze vegetarische linzensoep komt uit het kookboek van Charlie’s Kitchen. Het is een recept voor een gezonde linzensoep die gemakkelijk te maken is. Gemaakt van rode linzen, aubergine, kokosmelk en extra lekker met naanbrood erbij!
Al eerder deelde ik uit het kookboek van Charlotte deze glutenvrije appelcake. Deze cake was een lekker ontbijtje en gezond tussendoortje. Omdat ik toen een zoet recept deelde leek het mij leuk om nu een hartig recelt uit te kiezen! En ik vind zelf dat ik heerlijk gekozen heb!
De soep is heerlijk vullend en vol smaak. De stukjes aubergine geven een lekkere bite en de kokosmelk zorgt voor een romige structuur. Maar de mango blokjes maken deze soep helemaal af! Deze zorgen voor een heerlijk zoetje in de soep die helemaal past in het gerecht. Ik maakte de hele soep nog iets pittiger door er wat rode peper stukjes aan toe te voegen en serveerde de soep met peterselie in plaats van koriander.
Maak de soep een dag van te voren klaar zodat de smaken echt heel lekker kunnen intrekken. Bak bij de soep een glutenvrije naanbrood of serveer er wat rijst bij. Ook ideaal om een portie in te vriezen en van te genieten als je een keer weinig tijd hebt!
Geniet van deze heerlijke soep en laat je verassen door de zoete mango en romige smaken. Charlotte haar kookboek staat vol heerlijke recepten die zeker het proberen waard zijn! En hier vind je een aantal recepten die ik voor Charlotte ontwierp. Eet smakelijk!
Linzensoep van Charlie’s Kitchen
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram tomatenblokjes blik
- 300 gram rode linzen kort kokend
- 400 ml kokosmelk
- 750 tot 1 L groente bouillon
- 100 gram mango blokjes diepvries
- 1 1/2 el kerriepoeder madras
- 3 el olijfolie
- 4 el verse koriander/platte peterselie fijn gehakt
- 2 a 4 (glutenvrije) naanbroden/pita broodjes
- 1/2 rode peper optioneel
Instructies
- Snipper de ui en knoflook, snijd de aubergine in blokjes en laat de mango stukjes ontdooien.
- Bestrooi de aubergine met zout en laat deze voor 10 minuten uitlekken in een vergiet. Dep ze droog voordat je ze in de pan aanbakt.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak deze omscheppend aan totdat die bruin kleurt.
- Voeg de kerriepoeder toe en schep alles nog een keertje goed door.
- Spoel de linzen goed af in een zeef onder koud stromend water. Doe de linzen en de tomatenblokjes in de pan erbij en bak het omscheppend 1 a 2 minuten mee.
- Schenk daarna de kokosmelk en de bouillon in de pan en kook de linzen in ongeveer 10 minuten gaar. Verdun de soep eventueel met wat extra water of bouillon als je een dunnere soep wilt.
- Roer als laatste de ontdooide mango blokjes door de soep.
- Garneer de soep met de koriander, eventueel rode pepers en serveer met een stuk naanbrood rijst.
P.s. ga jij dit recept maken? Laat je mij dit dan weten?! Vind ik leuk om te lezen en zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En klik hier voor nog meer avond eet recepten.
Hoeveel bouillon moet er met de kokosmelk bij?
750 ml tot 1 L. Sorry was ik vergeten in het recept te noteren. Het staat er nu bij!
🙂
Pingback: Linzen curry met ras el hanout • Lislovescooking
Pingback: Mijn EMB Test ervaring • Lislovescooking