Glutenvrije ontbijttaartje met een havermeel en dadel bodem met daarop een kwarktaart laag. Een perfect taartje om de dag mee te starten!
Ontbijten met kwarktaart blijft favoriet!
Start je dag met een yoghurt ontbijttaartje met een glutenvrije bodem van havermeel en medjoul dadels. Daarboven op een lactose vrije kwarktaart laag en geserveerd met vers fruit. Dit is echt het perfecte en vrolijke yoghurt ontbijttaartje om de dag mee te beginnen.
Ik ben groot fan van ontbijten met taart! Het is gewoon heel fijn wakker worden en weten dat er voor jouw een gezond ontbijttaartje klaarstaat. Want naast dat dit taartje gewoon echt heel lekker is, is die ook gewoon gezond, suikervrij, glutenvrij en lactose vrij. Dit recept is een mooie aanvulling op mijn steeds groter wordende lijst van ontbijttaartjes!
Voor dit taartje koos ik ervoor om een groter taartje te maken dan ik normaal doe. Want met dit kleine ontbijttaartje kan ik twee dagen eten. De bodem is glutenvrij en gemaakt van havermeel, tijgernotenmeel/amandelmeel en medjoul dadels. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een heerlijke structuur en zoete smaak zonder suikers. Ook zorgen deze ingrediënten voor een lang verzadigd gevoel. Medjoul dadels kun je gewoon mee kneden in het deeg, maar mocht je gewone dadels gebruiken kun je die heel fijn snijden.
Bovenop de stevige, maar ook smeuïge bodem komt een hele frisse kwarktaartlaag. Ik kleurde deze vrolijk met gedroogd fruit, wat kleuren poeders of een klein scheutje vruchtensap. Hierdoor ziet je ontbijtje er gelijk heel vrolijk uit! Serveer je taartje daarna met lekker veel vers fruit, misschien wat stukjes chocolade en wat gebakken kokos. En mocht je nou wat deeg van de bodem over hebben? Dan is die ook heerlijk om te mengen met wat glutenvrije havermout en deze te kneden tot een crumble.
Geniet de volle 100% van dit taartje. Want wakker worden en goed ontbijten is niet alleen goed voor jezelf maar maakt mij ook nog eens heel gelukkig. Met heel weinig moeite staat dit taartje op tafel en kun je er van smullen! Eet hem lekker zelf op of verras je geliefde ermee! En denk je nou: “Ontbijten met taart?” Eet hem dan gewoon bij de koffie! Net zo lekker!
Yoghurt ontbijttaartje
Ingrediënten
Bodem
- 20 gram amandelmeel/tijgernotenmeel
- 40 gram (glutenvrije) havermeel
- 2 medjoul dadels
- 30 gram (kokos)yoghurt
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl cacao poeder
Kwarktaart laag
- 200 gram (kokos)yoghurt
- 2 blaadjes gelatine
- 1 el maple syrup optioneel
Instructies
- Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier of vet deze goed in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontpit de dadels en kneed die door alle ingrediënten van de bodem heen. Druk de bodem goed aan in de springvorm en bak voor 10 a 15 minuten af in de bodem. Houd je bodem goed in de gaten, want hij hoeft niet helemaal knapperig te worden.
- Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat met de kwarktaart laag.
- Bereid de gelatine volgens de verpakking.
- Roer de maple syrup en het gedroogde fruit, kleuren poeders of vruchtensap door de kokosyoghurt.
- Roer de klaargemaakte gelatine door de kokosyoghurt en schenk deze op de bodem. Zet voor minimaal twee uur in de koelkast.
- Garneer jou taartje met al jou favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
P.s. ga jij dit taartje maken of een van mijn andere ontbijt recepten? Laat je mij dit dan weten? Vind ik heel erg leuk om te weten! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook en Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik ben heel benieuwd!
Pingback: Food fotografie moodboard • lislovescooking
Wat een lekker recept , vraagje..als ik agar agar zou gebruiken hoeveel heb ik hier dan van nodig ?
Groetjes van Jolanda
Wat leuk om te horen, dankjewel! Ongeveer 1 theelepel en dat is 1 a 2 gram. Als je teveel agar agar gebruikt gewoon wat extra yoghurt toevoegen!
Hoi hoe zit het met de calorieën in dit recept…?
Hoi Denise, sorry dat weet ik echt niet. Ik hou dat niet (meer) bij!