Sinaasappel tofu

Sinaasappel tofu

Vegan sticky sinaasappel tofu met granaatappelpitjes. Heerlijk bij een kom rijst, broccoli en knapperige pinda’s.

Op deze manier is tofu heel lekker!

Een heerlijke bowl vol sticky sinaasappel tofu met granaatappelpitjes. Dit is een vegan maaltijd vol smaak. De zoete tofu serveer je bij een kom rijst en broccoli en maak je af met knapperige pinda’s en frisse lente ui. Heel erg lekker!

Ik eet niet vaak tofu, maar als ik het maak maak ik er ook een smaak explosie van. Deze tofu pakte heel veel beter uit dan ik had mogen dromen en daarom deel ik het recept nu ook op mijn blog. Het kost even wat tijd maar dan heb je ook wat. De tofu is heerlijk krokant en wordt daarna gewokt in een zoete en sticky sinaasappel saus die weer heerlijk past bij de broccoli.

Sinaasappel tofu

Door tofu eerst te coaten met wat maïzena en kruiden en vervolgens te bakken in een koekenpan kan tofu heel knapperig worden. En het knapperige wil je juist hebben in dit recept. Want daarna maak je een heerlijke saus en die zorgt ervoor dat je tofu weer wat zachter wordt.

De sinaasappel smaak past heel goed bij de tofu, rijst en broccoli. De granaatappelpitjes geven het gerecht ook een verrassende twist. Ik hou wel van fruit in mijn maaltijden, maar ook als je daar minder fan van bent weet ik zeker dat je deze maaltijd ook lekker vind. Ben je nou geen vegetariër of hou je niet van tofu? Dan kan je de tofu ook vervangen door kip of kikkererwten (die je ook eerst even knapperig bakt en dan pas de saus toevoegt).

Serveer vervolgens alles met wat rijst, groente naar keuze en knapperige pinda’s en je hebt echt een smaakexplosie die ook nog eens heel gezond is!

Dit recept is misschien iets meer werk dan je van mij gewend bent maar echt de moeite waard. Tofu is echt super lekker als je het maar goed klaarmaakt en marineert. Hoe langer je de tofu laat uitlekken en hoe langer je de kruiden laat intrekken hoe meer smaak de tofu ook zal hebben. Dus neem voor dit recept vooral de tijd!

Ik hoop dat je dit recept net zo lekker vind als ik. En ben je nog op zoek naar meer recepten van mij met tofu? Kijk dan eens hier! Geniet ervan!

Sinaasappel tofu

Sinaasasppel tofu

Vegan sticky sinaasappel tofu met granaatappelpitjes. Heerlijk bij een kom rijst, broccoli en knapperige pinda's.
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Tofu

  • 1 blok tofu
  • 1 el meel glutenvrij
  • 1 tl kurukuma
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl paprika poeder

Woksaus

  • 1 cm gember vers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 1 sinaasappel sap
  • 1/2 el maïzena
  • 1 el maple syrup
  • 1 el olijfolie
  • 1 a 2 el water
  • 50 gram granaatappel pitjes

Bowl

  • rijs
  • broccoli
  • pinda's
  • lente ui

Instructies
 

Tofu

  • Begin met het laten uitlekken van de tofu onder iets zwaars voor minimaal een halfuur. Dep daarna de tofu droog en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes met de meel en de kruiden en zet voor minimaal een uur aan de kant. Hoe langer je de kruiden laat intrekken hoe meer smaak de tofu zal hebben.
  • Verhit vervolgens een koekenpan met een lepel olie op middelhoog tot laag vuur en bak daarin de tofu krokant. Dit doe je door geduld te hebben en de tofu vaak om te schudden. Hoe langer je wacht hoe krokanter je tofu wordt.

Woksaus

  • Maak vervolgens de woksaus. Pers de sinaasappel uit, snijd de gember in hele kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op het vuur en voeg hier de sinaasappelsap, olie, maple syrup, knoflook, gember, olie, sojasaus en 1 el water aan toe. Roer alles goed door elkaar en als het bubbelt draai je het vuur laag en voeg je de maïzena toe. Mocht je saus te dik worden voeg dan nog wat water toe.
  • Kook nu je saus in totdat die bijna helemaal klaar is. Proef of je de saus lekker vind en voeg eventueel nog wat kruiden, maple syrup of soja saus toe. Voeg dan je krokante stukjes tofu toe en zorg ervoor dat alle stukjes onder de saus komen te zitten. Voeg als laatste de granaatappel pitjes toe.

Bowl

  • Serveer met rijst, broccoli (of groente die jij lekker vind), krokante pinda's en verse lente ui.

Notities

P.s. Ben je nou geen vegetariër of hou je niet van tofu? Dan kan je de tofu ook vervangen door kip of kikkererwten (die je ook eerst even knapperig bakt en dan pas de saus toevoegt).
Trefwoord dinner, gember, granaatappel, rijst, sinaasappel, soja saus, tofu, vegan, vegetarich

P.s. ik ben benieuwd of jij deze maaltijd of een van mijn andere vegetarische of vegan recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik super om te zien of horen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept op Pinterest om hem niet te vergeten!
Sinaasappel tofu

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*