Glutenvrije muffins met banaan en pure chocolade stukjes. Deze muffins zijn het gezonde chocolade tussendoortje om mee te nemen!
Genieten van een gezonde chocolade muffin doe je zo!
Maak zelf deze makkelijke glutenvrije en gezonde choco chip muffins van banaan. Deze kleine muffins zijn het gezonde chocolade tussendoortje to go! Gemaakt van banaan, havermout en natuurlijk stukjes pure chocolade.
Hoe fijn is het om gezonde en glutenvrije muffins met banaan en pure chocolade stukjes mee te nemen als tussendoortje? Deze muffins zijn de gezonde chocolade variant om mee naar werk, stage of school te nemen! Nu had ik al een recept voor choco chip muffins online staan. Erg lekkere muffins maar vol suiker en boter. Nu is dat helemaal niet erg, maar om die nou dagelijks mee naar werk te nemen vond ik iets te ver gaan. Daarom leek het mij leuk om een gezonde of gezondere versie te maken die wel mee naar werk, school of stage kan!
Ik verwerkte twee bananen in het beslag zodat de muffins iets zoeter worden. Omdat ik er maar twee gebruikte heb je niet heel erg het idee dat je een bananenbrood eet en dat vind ik ook wel eens leuk! Maar als je nog echte bananenbroden zoekt heb ik genoeg recepten online staan!
Verder zijn de muffins gemaakt met glutenvrije havermeel en havermout. Dit zorgt voor smakelijke, stevige maar zeker smeuïge muffins met een lekkere bite. Zelf gebruikte ik nog wat honing om de muffins iets zoeter te krijgen en als extra smaakmaker. Een snufje kaneel kan ook heel goed in dit recept!
Als laatste roer je pure chocolade druppels of grote chocolade stukjes door het beslag voor de echt choco chip ervaring! Bij elke hap proef je de smaak van chocolade terug komen en kan je hiervan genieten.
Deze muffins zijn geschikt als tussendoortje, ontbijtje of zelfs als toetje! Eventjes de mouwen opstropen in de keuken en dan heb je gelijk een heerlijk mealprep recept voor de aankomende week. Ik zeg een top idee!
Geniet ervan!
Gezonde choco chip muffins
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 50 gram (glutenvrije)havermout
- 100 gram (glutenvrij)havermeel
- 100 gram (kokos)yoghurt
- 75 ml (amandel/haver)melk
- 2 el honing
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 6 muffin vormpjes klaar.
- Prak de bananen fijn en roer hier de honing, amandelmelk en yoghurt doorheen.
- Schep het havermout, havermeel en bakpoeder door het beslag totdat je geen deegklontjes meer hebt.
- Voeg als laatst de chocolade toe en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins in 20 a 25 minuten gaar in de oven.
- Laat even afkoelen en geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij deze muffins of een van mijn andere gezonder tussendoortjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kun je doen door hieronder een reactie achter te laten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!
Wow dit lijkt me super lekker! Ik ga het proberen. Kun je mij vertellen wat er ongeveer per muffin aan kcal etc in zit?
Groetjes Laura
Super leuk om te horen! Ze zijn echt heel lekker…
Nee, sorry dat weet ik niet. Ik tel geen calorieën meer.
Maar er zijn genoeg apps om het uit te rekenen!
Groetjes en alvast veel bakplezier,
Melissa
Pingback: Chocolate chip muffins • lislovescooking
Pingback: Glutenvrije bananenbrood muffins met zuurdesem • lislovescooking
Pingback: Bananenbrood muffins met cranberry's en witte chocolade • Lislovescooking